Κορίνα Λιούτα: Δικαίωμα πρόσβασης στα ΑμεΑ σε κάθε περιοχή και γωνιά της χώρας μας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η κυρία Κορίνα Λιούτα ορίστηκε Υπεύθυνη της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η κυρία Λιούτα (στη φωτογραφία με τον υπουργό Τουρισμού) αναφέρει:

Σε αυτή την κρίσιμη για την τουριστική μας βιομηχανία περίοδο, επανιεραρχούμε δυνατότητες και προτεραιότητες. 

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα της πρόσβασης στον τουρισμό: Για την επίλυση  των προβλημάτων προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ σε κάθε περιοχή και γωνιά της χώρας μας.

Στο θεσμικό κομμάτι, η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες αναφέρει ρητά ότι η πρόσβαση στον τουρισμό είναι δικαίωμα που εξασφαλίζεται από τη συντεταγμένη πολιτεία. 

Δυστυχώς στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των αναγκών για πρόσβαση και των προσφερομένων υπηρεσιών.

Τα προβλήματα προσβασιμότητας δημιουργούν ιδιαίτερες δυσκολίες στα άτομα με αναπηρίες – που είναι μια τεράστια αγορά – όταν ταξιδεύουν ως τουρίστες σε διάφορα μέρη ή όταν αδυνατούν να απολαύσουν ισότιμα, παροχές και υπηρεσίες στον τόπο που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν.

Έτσι, ως καταναλωτές υπηρεσιών πλέον, συναντούν δυσκολίες σε μια σειρά από υποστηρικτικές διαδικασίες όπως για παράδειγμα, στις μετακινήσεις, στις λίγες επιλογές για ικανοποιητική διαμονή, στην ανυπαρξία πρόσβασης σε παραλίες ή άλλους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, στα μουσεία, στην ανυπαρξία ειδικής σήμανσης για άτομα με προβλήματα όρασης κλπ.

Η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού με ιδιαίτερη ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον, ασχολούνται ουσιαστικά και συντεταγμένα με το θέμα της προσβασιμότητας γενικά, αλλά και του προσβάσιμου τουρισμού για πρώτη φορά, ορίζοντας ειδική επιτροπή στο Υπουργείο, της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή και μέσα από το υπό διαμόρφωση δεκαετές αναπτυξιακό σχέδιο για τον Τουρισμό, θα αξιοποιήσει στρατηγικά όλα τα πλεονεκτήματα της για την ανάπτυξη ενός νέου ανθρωποκεντρικού μοντέλου με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα αξιοποιεί θεματικά όλες τις δυνατότητες αυτής της ευλογημένης χώρας που ζούμε, στην οποία θα έχουν ίσα δικαιώματα απόλαυσης όλοι!

Πηγή: tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Απόψε η Ακρόπολη θα λάμψει με τον νέο της φωτισμό – Θα ανάψει σε live μετάδοση παγκοσμίως στις 20:00

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Η έλλειψη οξυγόνου προκαλεί ανακοπή καρδιάς και οι ασθενείς σπανίως επιβιώνουν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar