Κορωνοϊός: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας δεν έχει καθόλου κρούσματα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο Χαρδαλιάς αποκάλυψε την περιοχή της χώρας όπου δεν εντοπίζονται καθόλου κρούσματα κορωνοϊού. Την ώρα που η χώρα καταγράφει νέο “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει μία περιοχή στην Ελλάδα όπου δεν εντοπίζονται καθόλου μολύνσεις.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα κάτα τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της covid-19 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι η Αμοργόςλόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων κατεβαίνει από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 1 (πράσινο).

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές ανεβαίνουν σε επίπεδο συναγερμού

Μπορεί το νησί της Αμοργού να παρουσιάζει εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα, το ίδιο ωστόσο δεν συμβαίνει σε άλλες περιφέρειες οι οποίες ανέβηκαν επίπεδο σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Ειδικότερα, στο “κόκκινο”, δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένoυ κινδύνου), εντάσσονται από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Σερρών.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το επίπεδο 2 (κίτρινο) περνούν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί). Επιπλέον, η Π.Ε Δράμας ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνά από το επίπεδο 1, στο επίπεδο 2.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα των Ιωαννίνων, των Σερρών, της Νάξου και της Ροδόπης, αλλά κυρίως της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης – που δείχνουν να πιέζονται από υψηλά επιδημιολογικά φορτία τις τελευταίες ημέρες – να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε απόλυτο συναγερμό και να τηρούν πιστά τα μέτρα.

“Μία παράκληση, μία έκκληση που μας αφορά όλους, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες σε όλη την επικράτεια, γιατί τα πράγματα μπορεί να πάνε προς την λάθος κατεύθυνση, ακόμα και στις περιοχές που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα. Γι’ αυτό και δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η κάθε περιοχή”, σημείωσε.

Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, καθώς όπως είπε “η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, οριακή”, ενώ προσέθεσε ότι η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη “για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σ’ αυτόν τον επιδημιολογικό σκόπελο”.

Παράλληλα τόνισε, ότι όπου τηρούνται τα μέτρα αποδίδουν, φέρνοντας ως παράδειγμα τις 13 περιφερειακές ενότητες που κατέβηκαν επίπεδο συναγερμού, και από το πορτοκαλί πήγαν στο κίτρινο ή ακόμα και στο πράσινο, κάτι που αποδεικνύει “ότι η αποφασιστικότητα και η επιμονή μας είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας”.

Κορονοϊός: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας δεν έχει καθόλου κρούσματα

Πηγή: newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Προτάσεις για κοινές δράσεις μεταξύ ΤΟΜΥ και Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Το στόμα είναι η #1 πηγή μόλυνσης και εξάπλωσης CoViD-19: Φορέστε μάσκα, είναι απλό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar