Κορωνοϊός: Εμβολιασμένες μητέρες μοιράζονται το μητρικό τους γάλα για να μεταδώσουν αντισώματα σε άλλα μωρά

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ορισμένες μητέρες στις ΗΠΑ, που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, μοιράζονται το μητρικό τους γάλα, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάδοση αντισωμάτων στα μωρά.

Οι μητέρες που έχουν επιπλέον μητρικό γάλα το δωρίζουν σε φίλες και κάποιες προσπαθούν να επανεκκινήσουν την ροή γάλακτος μετά τη διακοπή του θηλασμού, προκειμένου να δοθούν αντισώματα COVID-19 σε μωρά και μικρά παιδιά που δεν είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση τους The New York Times, πολλά διαδικτυακά φόρουμ γύρω από το πώς μπορεί να επιτευχθεί η εκ νέου ροή γάλακτος μετά τη διακοπή του θηλασμού, πλημμύρισαν τις τελευταίες εβδομάδες από νέες μητέρες. Είτε πρόκειται για εμβολιασμένες μητέρες που θέλουν να συμβάλλουν στην διάδοση αντισωμάτων σε όλα τα παιδιά, είτε είναι μητέρες που αναζητούν μητρικό γάλα από εμβολιασμένη μητέρα για το δικό τους παιδί.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν εμβολιαστεί περιέχει αντισώματα κορωνοϊού, αλλά δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό είναι στην προστασία των παιδιών και των μωρών από τον ιό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο το μωρό παίρνει μητρικό γάλα από μια εμβολιασμένη μητέρα, τόσο περισσότερο προστατεύεται. Ωστόσο, δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτήν τη θεωρία.

Οι ερευνητές είπαν στους Times ότι παρόλο που δεν υπάρχει αρκετή έρευνα σχετικά με το πώς το εμβόλιο COVID-19 επηρεάζει το μητρικό γάλα, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το πώς τα εμβόλια το επηρεάζουν γενικότερα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι είναι ανασφαλές.

“Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι σχετικά με αυτό το εμβόλιο που θα το έκανε να είναι επιβλαβές. Αντιθέτως υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα ήταν επωφελές”, δήλωσε η Christina Chambers, συν-διευθύντρια του Center for Better Beginnings στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Πηγές: https://www.nytimes.comhttps://thehill.com

Προηγούμενο άρθρο

Βρετανία : Νέα επιστημονική έρευνα για το ενδεχόμενο επαναμόλυνσης από την COVID-19

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Πόσο κολλάει από τις επιφάνειες που ακουμπάμε – Νέες διαπιστώσεις του CDC

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar