Κορωνοϊός – Handelsblatt: Διακοπές στην Ελλάδα αντί για Τουρκία και Ισπανία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να τα πάει καλά αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με άλλες τουριστικές χώρες αφού αυτές κάνουν σωρεία λαθών, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα 

Εκτενές ρεπορτάζ από την Κρήτη φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει τουρίστες.

Η εφημερίδα παρατηρεί πως «ο δρόμος προς την κανονικότητα αργεί ακόμα» και σημειώνει: «Όποιος θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα φέτος χρειάζεται δύο πράγματα: γνώσεις αγγλικών και γερά νεύρα. «Passenger Location Form» αποκαλούν οι Έλληνες περήφανα τη διαδικτυακή φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν οι τουρίστες ώστε σε περίπτωση κορωνοϊού να εντοπιστούν εύκολα».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στην αγωνία ενός ταξιδιώτη που έλαβε τη βεβαίωση ότι επιτρέπεται να ταξιδέψει προς Ελλάδα πολύ αργά. Η πτήση του ήταν για τις 5:45 από Ντίσελντορφ και η επιβεβαίωση ήρθε την προηγουμένη το βράδυ στις 23:15.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ εξηγεί ότι η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να τα πάει καλά αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με άλλες τουριστικές χώρες αφού αυτές κάνουν σωρεία λαθών.

«Επειδή η Ισπανία άνοιξε τα μπαρ και τις ταβέρνες στις Βαλεαρίδες, η Μαγιόρκα μετά τα άγρια πάρτι αντιμετωπίζει την απειλή να γίνει το νέο hotspot του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αποτρέπει πολλούς ταξιδιώτες. Πολλοί ακύρωσαν τις διακοπές τους, δηλώνει η Μαρία Φροντέρα από την Ένωση Ξενοδόχων FEHM. Στη γειτονική προς την Ελλάδα Τουρκία ο τουρισμός δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο…Το γεγονός όμως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι υψηλότερος από ότι στη Γερμανία κινεί την υποψία πως o ‘ταξιδιωτικός αφορισμός’ δεν αφορά στην πραγματικότητα παρά την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα».

Και στη συνέχεια η εφημερίδα εξηγεί ότι «αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η Ελλάδα σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς Trevotrend κερδίζει στη Μεσόγειο σημαντικά ποσοστά στην αγορά. Μόλις 3562 κρούσματα στα έντεκα εκατομμύρια κατοίκων. Και η Κρήτη με 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, το σημαντικότερο τουριστικό νησί της Ελλάδας έχει μόλις 19».

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη κατοικία: Πώς θα επιδοτηθούν τα στεγαστικά δάνεια – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα «γέφυρα»

Επόμενο άρθρο

Νέο ψηφιακό προϊόν από τη ΔΕΗ – Με επιπλέον έκπτωση 50% στο πάγιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar