Κορωνοϊός: Πόσο κολλάει από τις επιφάνειες που ακουμπάμε – Νέες διαπιστώσεις του CDC

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο κίνδυνος να κολλήσει κανείς τον νέο κορονοϊό από επιφάνειες είναι χαμηλός, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ. Αυτό είναι το συμπέρασμα του CDC που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα και είναι κάτι που ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι μια πολύ καθυστερημένη ανακοίνωση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του CDC που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα και είναι κάτι που ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι μια πολύ καθυστερημένη ανακοίνωση.

Στην αρχή της πανδημίας COVID-19, υπήρχαν ευρείες προειδοποιήσεις ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες και έπειτα αγγίζοντας τα μάτια, την μύτη ή το στόμα τους.

Κορωνοϊός: Κάτω από 1 στις 10.000 η πιθανότητα να κολλήσετε από τις επιφάνειες

Αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους και επιχειρήσεις να λάβουν έκτακτα μέτρα απολύμανσης και προφυλάξεων. Ωστόσο, στην τελευταία ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες καθαρισμού επιφανειών, το CDC αναφέρει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης με κορωνοϊό από μολυσμένη επιφάνεια είναι μικρότερος από 1 στους 10.000.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να κολλήσει κανείς τον κορωνοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 μέσω επαφής με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα», δήλωσε η Διευθύντρια του CDC, δρ. Rochelle Walensky, σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα. «Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κίνδυνος αυτής της οδού μόλυνσης μετάδοσης είναι στην πραγματικότητα χαμηλός«.

«Επιτέλους!», λέει η δρ. Linsey Marr, εμπειρογνώμονας αερομεταδιδόμενων ιών στο Virginia Tech. «Το γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, και όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να εστιάζουν τόσο πολύ στον καθαρισμό των επιφανειών«. Η δρ. Marr πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποιος έχει κολλήσει COVID-19 αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια”.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός με σαπούνι και νερό (πέρα από το πλύσιμο των χεριών και την χρήση μάσκας) αρκεί για να διατηρήσει τις πιθανότητες μετάδοσης από επιφάνειες χαμηλά, σύμφωνα με τις ενημερωμένες οδηγίες καθαρισμού από το CDC. Ωστόσο, οι ίδιες οδηγίες προτείνουν ότι εάν κάποιος που έχει COVID-19 έχει βρεθεί σε έναν συγκεκριμένο χώρο την τελευταία ημέρα, η περιοχή πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί.

Πηγές: https://medicalxpress.comhttps://www.nytimes.comhttps://www.cdc.gov, iatropedia.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Εμβολιασμένες μητέρες μοιράζονται το μητρικό τους γάλα για να μεταδώσουν αντισώματα σε άλλα μωρά

Επόμενο άρθρο

Συγκριτικά στοιχεία: Οι πιθανότητες θρόμβωσης με τσιγάρο, αντισυλληπτικά, Covid και εμβόλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar