Κορονοϊός: Πότε θα κορυφωθεί η πανδημία στην Ελλάδα;

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το δικό του προγνωστικό μοντέλο παρουσίασε το Institute of Health Metrics and Evaluation του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ. Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός θυμάτων που προβλέπει;

Το προγνωστικό του μοντέλο για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε το Institute of Health Metrics του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης και ανάλυσης παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, η κορύφωση της πανδημίας στην χώρα μας ενδέχεται να σημειωθεί περί τις 20 του μηνός, δηλαδή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά αύριο. Οι ειδικοί προβλέπουν πως την χειρότερη ημέρα της πανδημίας στην Ελλάδα, οι νεκροί ενδέχεται να φτάσουν τους 13 σε ένα 24ωρο. Έπειτα, ως το τέλος Μαΐου η πορεία αναμένεται να είναι πτωτική. Ως μέγιστο αριθμό απωλειών το Ινστιτούτο θεωρεί τα 400 θύματα (μια μια μέση πρόβλεψη, με το εύρος της πιθανής τιμής να κυμαίνεται από 264 έως 635 νεκρούς). Επαναλμβάνουμε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι αποτελέσματα εφαρμογής στατιστικών μοντέλων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση αυτήν την πρόβλεψη, το ΕΣΥ θα καταφέρει να αντέξει με τις ως τώρα δυνάμεις του σε κρεβάτια ΜΕΘ.  Το ΙΗΜΕ θεώρησε δεδομένο για να φτάσει σε αυτά τα νούμερα πως τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα διατηρηθούν στη χώρα μας έως τον Μάιο. 

Πηγή: popaganda.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο μωρό στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης – Νοσηλεύονται δύο ακόμη βρέφη

Επόμενο άρθρο

Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων στάθμευσης των ΑμεΑ (μπλε κάρτες) ως τις 30 Απριλίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar