Κορονοϊός: Συνεργασία ΕΟΔΥ – ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της εργαστηριακής διερεύνησης των κρουσμάτων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην χρηματοδότηση δύο εργαστηρίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενισχυθεί η εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση κρουσμάτων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό COVID-19, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στη χρηματοδότηση, αφ’ ενός του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Αφ’ ετέρου, προχωρεί στη χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής, με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο Αθηνών, οι στόχοι της επιδημιολογικής και εργαστηριακής διερεύνησης και επιτήρησης είναι η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση της νόσου COVID-19 από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της δευτερογενούς μετάδοσης και τέλος, η περαιτέρω κατανόηση των κλινικών και επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του νέου κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος.

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού σε δήμους και φορείς

Επόμενο άρθρο

Επτά διάσημες μαμάδες που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down (pics)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar