Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: ΑμεΑ φτιάχνουν υφασμάτινες μάσκες -Φοριούνται δύο ημέρες, πλένονται, σιδερώνονται

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ράβουν χειρουργικές μάσκες για τον κορωνοϊό σε δομή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο ραφείο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, μια μικρή ομάδα ανθρώπων, με επικεφαλής την προϊσταμένη της δομής, σε συνεργασία με μια έμπειρη υπάλληλο, ράφτρα, εργάζονται από κοινού, με αγάπη και γοργούς ρυθμούς, για να ετοιμάσουν χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες.

Μάσκα από ύφασμα για κορωνοϊό, φοριέται δύο ημέρες

Στη δομή αυτή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρός του Βασιλική Νάκου, οι πρώτες μάσκες είναι ήδη έτοιμες. Όπως λέει, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από την ιδέα που είχε η ίδια μέχρι την υλοποίησής της, ώστε σήμερα να έχουν ετοιμαστεί τριακόσιες χειρουργικές μάσκες. Η μάσκα είναι από ύφασμα που πρότειναν ειδικοί και φοριέται για δύο μέρες, ενώ στη συνέχεια πλένεται, σιδερώνεται και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί και πάλι.

μάσκα
Η μάσκα είναι από ύφασμα που πρότειναν ειδικοί και φοριέται για δύο μέρες, ενώ στη συνέχεια πλένεται, σιδερώνεται και είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί και πάλι

«Να σταθούμε όρθιοι στον κορωνοϊό»

«Μέριμνά μας είναι ο άνθρωπος, η κοινωνία σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Με ομοψυχία και την ακατάπαυστη προσφορά που διαχρονικά κάνει η κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί με ενότητα, πειθαρχεία και κυρίως αγάπη, ώστε μετά το τέλος αυτής της πολύ μεγάλης περιπέτειας να σταθούμε όρθιοι, δυνατοί και νικητές», επισημαίνει η κ. Νάκου.
Οι άνθρωποι που απασχολούνται στα κέντρα πρόνοιας γνωρίζουν όσο κανείς άλλος την ανάγκη για βοήθεια αλλά και προσφορά και, όπως λένε, τα μεγαλύτερα εφόδιά τους είναι το μεράκι, η αγάπη και το καθήκον απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και την πατρίδα.
Οι μάσκες ετοιμάζονται για προληπτικούς λογούς σε περίπτωση έλλειψης ώστε να διατεθούν στους εργαζομένους σε δομές υγείας, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται κοντά στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αλλά και στους περιθάλποντες σ’ αυτές.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθρο

Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ: Εορτάζει σήμερα 26 Μαρτίου-Ποιος ήταν-ΒΙΝΤΕΟ

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: 78 νέα κρούσματα – Στα 821 το σύνολο – Στους 22 οι νεκροί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar