Κορωνοϊός: Το σημαντικό μήνυμα του Γκίκα Μαγιορκίνη στους πολίτες άνω των 65 ετών

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τους πολίτες 65 ετών και άνω όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Την προσοχή των πολιτών που είναι 65 ετών και άνω επέστησε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, καλώντας τους ταυτόχρονα “να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές” ενώ απευθυνόμενος στους συγγενείς των πολιτών αυτής της ηλικιακής ομάδας τόνισε “θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς κορωνοϊού“.

“Θα επαναλάβω την παράκληση προς τους άνω των 65 ετών: Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες. Όσον αφορά τους συγγενείς, να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς φορείς του ιού και να μην έρχονται σε επαφές μαζί τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα ενώ επισήμανε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης.

Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των νέων διαγνώσεων

Στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Είπε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις. Η επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική θα φανεί προς το τέλος της επομένης εβδομάδας.

Κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Πηγή: newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων το 40% των περιστατικών μετάδοσης του κορωνοϊού

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Ποιο σύμπτωμα στα μάτια είναι ύποπτο για λοίμωξη στα παιδιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar