Λουκίδης: Πότε λήγει η φυσική και τεχνητή ανοσία στον κορωνοϊό

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η ανοσία, είτε φυσική, είτε τεχνητή έχει ημερομηνία λήξης, η οποία εκτιμάται πως είναι στους 6 μήνες σύμφωνα με τον πνευμονολόγο και καθηγητή Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιο Λουκίδη.

Ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τις νέες μεταλλάξεις της Όμικρον.

Ο κ. Λουκίδης τόνισε αρχικά πως αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μέσο θωράκισης ενάντια στον ιό και πως η ανοσία, είτε φυσική, είτε τεχνητή έχει ημερομηνία λήξης, η οποία εκτιμάται πως είναι στους 6 μήνες.

«Υπάρχει μια μεγάλη διασπορά αυτήν την περίοδο, η οποία έγκειται στην εποχή που διανύουμε, στο ότι δεν υπάρχουν μέτρα» δήλωσε ο γιατρός, και επισήμανε πως παρ’ όλα αυτά οι νοσηλείες είναι δυσανάλογες της διασποράς και δεν παρατηρούνται οι πνευμονίες που βλέπαμε παλαιότερα.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως η μόλυνση σε επίπεδο αριθμών κινείται από τους νεότερους, αλλά σε επίπεδο νοσηλειών κατευθύνεται από τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Αναφορικά με τα συμπτώματα post-covid, ο κ. Λουκίδης είπε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι αυτή στην οποία τα συμπτώματα κρατάνε για έως 12 εβδομάδες και η δεύτερη στην οποία κρατάνε πολύ περισσότερο, ενώ υπάρχουν και ψυχολογικές συνέπειες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθρο

Φάτε κάτι από αυτά όποτε έχετε φούσκωμα και θα ησυχάσετε

Επόμενο άρθρο

Το φρούτο που «ρίχνει» την πίεση και προστατεύει από την οστεοπόρωση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar