«Οι ΑμεΑ έχουν δικαίωμα στον τουρισμό»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Συνεδρίασε η υποεπιτροπή της Βουλής για τους ΑμεΑ

Στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για τους ΑμεΑ, με θέμα «Προσβάσιμος τουρισμός – τουρισμός για όλους», συμμετείχε η Μερόπη Τζούφη προκειμένου να ενημερωθεί για τις σχετικές δράσεις από την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε στοιχεία για το ειδικό επίδομα κοινωνικού τουρισμού, όπως και ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο ζήτημα του επιστημονικού βοηθού που χρήζει η πλειονότητα των ΑμεΑ. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να παρουσιαστούν επίσημα δεδομένα αναφορικά με τις κατάλληλες υποδομές στα ξενοδοχεία και την προσβασιμότητα στις παραλίες.

Με αφορμή τα τραγικά περιστατικά κακοποίησης στο γηροκομείο Χανίων και σε δομές με παιδιά, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε την προτεραιότητα της Πολιτείας να ενισχύσει την εθνική κοινωνική πολιτική, προστατεύοντας μεταξύ άλλων τους ΑμεΑ.

Τέλος, σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός κυβέρνησης, φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση των συνθηκών του ανάπηρου πολίτη και την προσβασιμότητά του σε όλα τα κοινωνικά περιβάλλοντα, μεταξύ αυτών και στις τουριστικές υποδομές. Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε πως το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των ΑμεΑ.

Πηγή: epirusonline.gr

Προηγούμενο άρθρο

Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για την πόλη ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας

Επόμενο άρθρο

19χρονος με καρκίνο τελικού σταδίου μάζεψε χρήματα για άλλο άρρωστο παιδί πριν φύγει από τη ζωή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar