Μαγιορκίνης: Προοίμιο δεύτερου κύματος η αύξηση κρουσμάτων

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει», σχολίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

«Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση. Έχει μια κινητικότητα στην κοινότητα, το μελετάμε, είναι η στιγμή που μας δίνει ένα καμπανάκι μικρό, για να μην χαλαρώσουμε κι άλλο» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

«Θα μπορούσε να είναι προοίμιο του δεύτερου κύματος. Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε. Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει» σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης και διευκρίνισε ότι «οι απαγορεύσεις είναι ένα μέτρο, στο οποίο εγώ γενικά είμαι αρνητικός», αλλά ο κόσμος «δεν μπορεί να πειθαρχήσει» για τα πανηγύρια.

«Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα (να πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια) σαν μια μια μεγάλη συνεστίαση» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, παρατηρώντας πως «σε αυτή τη φάση έχουμε πολλές διαγνώσεις ασυμπτωματικών, που σημαίνει ότι ναι μεν βλέπουμε κρούσματα, αλλά το Μάρτιο δεν είχαμε μεγάλο screening στην κοινότητα».

Αντίθετα, «τώρα κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ και πιάνουμε πιο πολλούς» ισχυρίστηκε ο Καθηγητής, υπογραμμίζοντας όμως ότι «είχαμε μια ήπια αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων». Προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα στα νοσοκομεία ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης και κατέληξε «σε σε αυτή τη φάση (η κατάσταση) είναι ελεγχόμενη με μία σημαιούλα, δηλαδή το σημείο που μπορεί να γίνει το λάθος».

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο

Υψηλή Χοληστερόλη: Δεν είναι τα λιπαρά ένοχα – Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός

Επόμενο άρθρο

Η απλή άσκηση που μπορεί να προλάβει καρδιαγγειακές νόσους και διαβήτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar