Μάσκες παντού στην Αθήνα: Πρώτη ημέρα εφαρμογής – Πώς ανταποκρίνονται οι κάτοικοι

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Αρκετοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας φορώντας την μάσκα τους, καθώς το μέτρο είναι υποχρεωτικό από χθες.
Μάσκες παντού από χθες για τους κατοίκους των περιφερειακών ενοτήτων που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Η νέα πραγματικότητα που επιβάλλουν τα μέτρα για την ανακοπή διάδοσης του κορωνοϊού βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους Αθηναίους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους υπακούν και φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.

Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, η μάσκα είναι το «εμβόλιο» πριν το εμβόλιο κατά του ιού.

Μάσκες παντού στην Αθήνα: Πρώτη ημέρα εφαρμογής - Πώς ανταποκρίνονται οι κάτοικοι [Εικόνες]
μάσκες

Τα νέα μέτρα στην Αττική βρίσκονται σε ισχύ από τις 6 το πρωί, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα τεθεί σε ισχύ και το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 00.30 μέχρι τις 05.00.

Αρκετοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας φορώντας την μάσκα τους, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που περπατούν χωρίς να την φορούν.

μάσκες λαική
μάσκες

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίστηκε την Παρασκευή πως εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο» επίπεδο.

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική, και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας. Τα θέατρα λειτουργούν με πληρότητα 30% και υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

μασκες
μασκες

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται

– Οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

– Οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες

– Αν κάποιος είναι μόνος του σε Ι.Χ. δεν χρειάζεται να φορά μάσκα, αλλά όταν είναι παρόντες άλλοι τότε επιβάλλεται η χρήση της.

– Όταν κάποιος βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του με μέλη της οικογένειάς του δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα, αλλά όταν πρόκειται για κοινόχρηστες αυλές, πρέπει να τη φορά ακόμη κι αν είναι μόνος.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη χθεσινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

μάσκες
μασκες

Πηγή: thetoc.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός – Συγκλονίζει νεαρή ασθενής: Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό

Επόμενο άρθρο

Πώς θα γίνονται οι δωρεάν μαστογραφίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar