Με αφορμή μια βράβευση ατόμου ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

H άβολη αλήθεια μιας κοινωνίας που δεν σέβεται τα άτομα ΑμεΑ, είναι η βολική αλήθεια εκείνων που δεν κινούνται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Τον Παραολυμπιονίκη και νικητή χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ στη Μαδέιρα, Αριστείδη Μακροδημήτρη, τίμησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμος Σαρωνικού.

Και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, ο Αρ. Μακροδημήτρης, κάτοχος τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (Λονδίνο 2012), κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στη Μαδέιρα την 3η θέση στα 100 μ. ύπτιο 52, όπως είχε συμβεί και το 2016 στο ίδιο κολυμβητήριο. Η επίδοσή του ήταν 2:16:13 και του χάρισε το 5ο μετάλλιο στον θεσμό από το 2016.

Στον αθλητή, ο οποίος είναι δημότης Σαρωνικού, απονεμήθηκε ειδική τιμητική πλακέτα και έπαινος τόσο εκ μέρους του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου όσο και εκ μέρους του προέδρου της αθλητικής επιτροπής του νομικού προσώπου «Αριστόδικος», Νίκου Πουλόπουλου.

«Για μας είναι μεγάλη τιμή και χαρά  που ένας συμπολίτης μας αθλητής ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Ο Άρης με τις επιδόσεις του μας κάνει υπερήφανους και αποδεικνύει ότι με θέληση, σκληρή δουλειά και οργάνωση τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Βρισκόμαστε στο  πλάι του με κάθε τρόπο και του ευχόμαστε ολόψυχα να γυρίσει νικητής και από το Τόκιο», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Αριστόδικου» εξήρε την προσφορά του αθλητή και τόνισε: «Άρη αποτελείς πρότυπο για τα νέα παιδιά. Μακάρι η προσπάθεια και οι επιτυχίες σου να προτρέψουν και άλλους αθλητές να σε μιμηθούν, να παροτρύνουν τους νέους ανθρώπους να επιμένουν στην επίτευξη των στόχων τους, παρά τις δυσκολίες που συναντούν. Σ’ ευχαριστούμε».

Προσωπικά θεωρώ πως καθημερινά πρέπει να τιμούμε τα άτομα ΑμεΑ προσφέροντας τους όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται ώστε να εκπαιδεύονται, να κινούνται, να αθλούνται και να ζούνε ανθρώπινα. Την επόμενη φορά, που θα δούμε παρκαρισμένο αυτοκίνητο πάνω σε ράμπα ΑμεΑ, να πάρουμε εμείς το τηλέφωνο που πρέπει.

Την στιγμή που τα πεζοδρόμια σε οποιοδήποτε δήμο δεν προσφέρονται για κίνηση ατόμων ΑμεΑ, να ζητήσουμε από την δημοτική αρχή να τα διαμορφώσει όπως πρέπει. Αν δεν το πράξει ας αποχωρήσει και να αναλάβει ο επόμενος. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε σχολείο, παιδική χαρά(χωρίς παιχνίδια για ΑμεΑ), ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφετέρια, παραλία, γήπεδο, βιβλιοθήκη, μουσείο κτλ χωρίς να έχουν υποδομές ΑμεΑ να μην πάμε ούτε εμείς.

Μπορεί να λέμε πως στηρίζουμε τα άτομα ΑμεΑ μπροστά στις κάμερες, στις σελίδες εφημερίδων και περιοδικών, στο διαδίκτυο αλλά επί της ουσίας να είναι για τις εντυπώσεις. Αν κάνουμε μια βόλτα στην Αττική, στους περισσότερους δήμους και δούμε τα πεζοδρόμια τότε θα καταλάβουμε πόσο έχουμε αποτύχει ως λαός.

Προσέξτε, δεν απέτυχαν οι πολιτικοί. Εμείς όλοι αποτύχαμε. Διότι η ευθύνη βαραίνει όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Ή εκτός αν η άβολη αλήθεια μιας κοινωνίας που δεν σέβεται τα άτομα ΑμεΑ, είναι η βολική αλήθεια εκείνων που δεν κινούνται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κλείνοντας, η βράβευση του συνανθρώπου μας αθλητή από τον δήμαρχο Σαρωνικού Φιλίππου του χάρισε την ηθική ικανοποίηση πως εκεί είναι τουλάχιστον ορατός.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Green Pass: Το μαγικό ψηφιακό χαρτί για όλα – Ποιοι θα το παίρνουν, πού θα μπαίνουν ελεύθερα

Επόμενο άρθρο

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία ξενώνα ΑμεΑ στο Δήμο Φαιστού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar