Με λουκέτο απειλείται για άλλη μια φορά το Κέντρο Φροντίδας Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην εποχή μας, που είναι εποχή των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η πρόληψη, η θεραπεία, η ανακούφιση και η άνετη καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία καθώς και η πλήρης ένταξή τους στην κοινωνία και την εργασία.

Η μη υλοποίηση των παραπάνω “σκοντάφτει” στο γεγονός ότι οι μέχρι τώρα πολιτικές, μηδενός εξαιρουμένου των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη λογική του “κόστους – οφέλους”. Δηλαδή όπου δεν υπάρχει όφελος δεν το συζητάμε.

Πατώντας στην ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου δημόσιου και δωρεάν δικτύου υπηρεσιών που θα εξασφάλιζε τη ζωή και την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία σ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους και των οικογενειών τους, δημιουργήθηκε το Κέντρο Φροντίδας Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα. Η συγκεκριμένη δομή προσφέρει υπηρεσίες σε 28 παιδιά, ενίοτε και 30 με βαριές αναπηρίες, όπως αυτισμό, παραπληγίες, τετραπληγίες κλπ. Στηρίζεται στους “ίδιους πόρους”, που προέρχονται από συνδρομές γονέων, από διάφορες εκδηλώσεις και φιλανθρωπίες και εθελοντές. Η έλλειψη πόρων, επιδεινώθηκε λόγω του κορονοϊού με αποτέλεσμα να απειλείται για άλλη μια φορά με λουκέτο.

Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα η φροντίδα των ατόμων με αναπηρία να επαφίεται σε φιλανθρωπίες και στον εθελοντισμό. Υπάρχει ανάγκη από ουσιαστική κρατική φροντίδα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και οι απαιτήσεις τους που βγάζει η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

Απαιτείται η κάλυψη των αναγκών για δημιουργική απασχόληση, σ’ένα χώρο που θα τους παρέχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης, υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι είναι συνειδητή επιλογή απ’ όλες τις κυβερνήσεις η μη απογραφή των ατόμων με αναπηρία για να μην αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος καθώς και η αναντιστοιχία των αναγκών, με τα όσα γίνονται για την πρόληψη της αναπηρίας, την εκπαίδευση, την παραγωγική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, των μεγάλων ελλείψεων στην πρόσβαση στην ειδική αγωγή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ανεργία.

Επομένως χρειάζεται:
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, το οποίο θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν στόχο όλων μας, των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους για να ασκηθεί πίεση.

Ερωτάται ο κος Δήμαρχος:
Τι μέτρα θα πάρει και ποιες δράσεις θα αναλάβει ώστε να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι;

Χόλμπα Αντωνία

Προς τον Δήμαρχο Εορδαίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σχετικά με την καθαριότητα των δρόμων

Κατά την καλλιεργητική περίοδο (από Απρίλιο έως τον Οκτώβριο) στα χωριά του Δήμου μας, που ασχολούνται με εντατικές καλλιέργειες (κυρίως οπωροφόρα δέντρα), η κυκλοφορία των καλλιεργητικών μηχανημάτων και η ίδια η αγροτική δραστηριότητα προκαλούν ρύπανση στους δρόμους (λάσπη, φυτοφάρμακα για ράντισμα που χύνονται στους δρόμους, ό,τι πέφτει από τις καρότσες των τρακτέρ και των φορτηγών κλπ), η οποία επειδή δεν καθαρίζονται οι δρόμοι δημιουργεί αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων κατάσταση.

Ρωτάμε:
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, τα οποία αφορούν την υγεία των κατοίκων, άμεσα;

Οι ερωτήσεις έχουν τεθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Πηγή: www.kozanilife.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Επιστολή της Ομοσπονδίας ΑμΕΑ της ΑΜΘ για τους ειδικούς μηχανισμούς στις παραλίες

Επόμενο άρθρο

241.800 € από το ΥΠΕΣ για πυροπροστασία και ράμπες ΑμεΑ στα σχολεία του Δήμου Αρριανών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar