Μετάλλαξη Όμικρον: Το περίεργο σύμπτωμα που εμφανίζεται μόνο τη νύχτα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η νυκτερινή εφίδρωση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα των ασθενών με Μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε ο Dr. Unben Pillay.

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να περιορίσει τη νέα παραλλαγή Όμικρον, ορισμένοι ελπίζουν να αξιοποιήσουν ανέκδοτες αναφορές από τη Νότια Αφρική ότι μπορεί να προκαλέσει μόνο ήπια ασθένεια.

Ωστόσο, αν και προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού έχουν συσχετιστεί με διαφορετικά συμπτώματα και σοβαρότητα, θα ήταν επικίνδυνο να υποθέσουμε ότι η Omicron είναι μια ιογενής γάτα, λένε οι ειδικοί.

Τα συχνότερα σύμπτωματα που εμφάνισαν οι ασθενείς που μολύνθηκαν με το στέλεχος Ομικρον σύμφωνα με μελέτες είναι:

ξηρός βήχας με «γρατζούνισμα» στο λαιμό (89%), ενώ ακολούθησαν

κόπωση (65%),

ρινική συμφόρηση ή συνάχι (59%),

πυρετός (38%),

ναυτία ή έμετος (22%),

δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή (16%),

διάρροια (11%) και

απώλεια γεύσης ή όσφρησης (8%).

Το νυχτερινό σύμπτωμα

Μελετώντας τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι ασθενείς, οι γιατροί από τη Νότια Αφρική παρατήρησαν ότι η παραλλαγή Ομικρον προκαλεί ένα επιπλέον σύμπτωμα.

«Η νυκτερινή εφίδρωση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα των ασθενών. Άλλα συμπτώματα που εκδηλώνουν είναι ξηρός βήχας, πυρετός, κόπωση και πολλοί πόνοι στο σώμα», ανέφερε o Dr. Unben Pillay σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας της χώρας,

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ καλύτερη έκβαση όταν μολύνονται η παραλλαγή Όμικρον, προσθέτοντας ότι το ποσοστό όσων νοσούν βαριά από την παραλλαγή Όμικρον είναι το μισό απ’ ό,τι στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η επιδημία του κακού ύπνου

Επόμενο άρθρο

Δυσκολία στην αναπνοή: Πώς θα καταλάβετε αν είναι άσθμα ή κάτι άλλο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar