Ν. Γιατρομανωλάκης – Πολιτιστική Συνταγογράφηση για ψυχικά πάσχοντες και προγράμματα για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Συνταγογράφηση Πολιτιστικών εκδηλώσεων για ψυχικά πάσχοντες και προγράμματα για ΑμεΑ προωθεί το υπουργείου Πολιτισμού , όπως ανέφερε στον “Αθήνα 984” ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας  Γιατρομανωλάκης και σημείωσε ότι αρκετές δράσεις έχουν ενταχθεί και στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όσο για τα μέτρα για την πανδημία, -είπε ότι- αυτά αφορούν κλειστούς χώρους έως τέλος Αυγούστου, ενώ δεν αλλάζει κάτι για να μουσεία και υπογράμμισε ότι τα 150 ευρώ του voucher είναι κίνητρο για να επιστρέψουν οι νέοι στους χώρους πολιτισμού.

“Από τον Μάιο έχουν ανοίξει οι υπαίθριοι χώροι, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και έχουμε αύξηση της πληρότητας σε σχέση με την ημέρα που ξεκίνησαν. Αναφορικά με τους κλειστούς χώρους πολιτισμού υπάρχει μία ιδιαιτερότητα και ένα αυξημένο υγειονομικό ενδιαφέρον, γιατί στον κλειστό χώρο δεν ανανεώνεται εύκολα ο αέρας, υπάρχει συνάθροιση ατόμων για πολύ ώρα. Εκεί, μέχρι τον Αύγουστο μπαίνουν κάποιοι περιορισμοί και προϋποθέσεις ως προς το κοινό που έχουν να κάνουν με τον εμβολιασμό. Για τα μουσεία δεν αλλάζει κάτι, ισχύουν οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί” είπε ο κ. Γιατρομανωλάκης στην εκπομπή “Μία ημέρα στην Αθήνα” (14/7/21)

“Επιταχυντής” εμβολιασμού το voucher

Για τα 150 ευρώ του voucher των νέων για τον τουρισμό και πολιτισμό:
“Σίγουρα είναι κάτι που ενισχύει τους χώρους πολιτισμού, στηρίζουμε αυτό το voucher. Οι χώροι πολιτισμού έχουν πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία. Επομένως ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να επιστρέψουν στους χώρους αυτούς οι επισκέπτες και οι νέοι είναι κάτι που στηρίζουμε και θέλουμε πολύ. Μπορεί να λειτουργήσει όχι τόσο σαν κίνητρο εμβολιασμού, αλλά σαν μία υπενθύμιση και ένας επιταχυντής για να κλείσει κάποιος το ραντεβού του και να περάσει λίγο πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι”.

Προγράμματα Πολιτισμού για ΑμεΑ

“Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εδώ και καιρό, άρα το κάθε Υπουργείο επικεντρώνεται στο δικό του πεδίο, μία εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία” σημείωσε ο κ.Ν.Γιατρομανωλάκης και υπογράμμισε ότι το υπουργείο έχει εστιάσει τρία σημεία για πολίτες με διαφορετικές μορφές αναπηρίας, είτε θέματα κινητικότητας, είτε ακόμα και για χρόνιες παθήσεις.

“Το πρώτο είναι η προσβασιμότητα, το πόσο προσπελάσιμος είναι ο πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις σε άτομα με αναπηρία. Εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά και από τις δομές μας, αλλά κάνουμε και μία πρόσκληση για να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε τους τρόπους με τους οποίους ο πολιτισμός μπορεί να είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία. Το δεύτερο είναι πως τα άτομα με αναπηρία μπορούν να μην είναι μόνο θεατές και κοινό σε δρώμενα πολιτισμού, αλλά να είναι δρώντες στον πολιτισμό, δημιουργοί. Εδώ επίσης ενθαρρύναμε την υποβολή προτάσεων. Το τρίτο είναι πως ο πολιτισμός μπορεί μέσα από τη δύναμη που έχει να αλλάξει και αντιλήψεις και να καταλύσει στερεότυπα που μπορεί να υπάρχουν γύρω από την αναπηρία”.

Πολιτιστική συνταγογράφηση

“Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, έχουμε καταθέσει και έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα που σταδιακά θα αρχίσει να υλοποιείται για την πολιτιστική συνταγογράφηση. Εννοούμε πως νομίμως και απολύτως ενταγμένα στο πλαίσιο που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας, θα μπορούν γιατροί, κυρίως για θέματα ψυχικής υγείας, να συνταγογραφούν εκτός από φαρμακευτική αγωγή ακόμα και δράσεις πολιτισμού. Είναι κάτι που ενθαρρύνει και ο ΠΟΥ”

Πηγή: athina984.gr

Προηγούμενο άρθρο

14 μετάλλια και 2 πανελλήνια ρεκόρ ο Α.Σ. ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Υπερ-αντισώματα εξουδετερώνουν τις παραλλαγές του ιού – Και τη Δέλτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar