Ο ΠΑΟ ΑμεΑ δημιουργεί τμήμα κολύμβησης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Το σωματείο Παναθηναϊκός ΑμεΑ, επεκτείνει τη δράση του με τη δημιουργία τμήματος κολύμβησης. Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Παναγιώτης Παϊπέτης, ομοσπονδιακός προπονητής ΑμεΑ και  τεχνικός της ομάδας. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες θα είναι άτομα με κινητική αναπηρία και με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Ποια τα οφέλη της κολύμβησης για τα ΑμεΑ;

κολύμβησης
Πηγή εικόνας: ippokampos-amea.gr

Η αντίσταση, η άνωση και η υδροστατική πίεση του νερού μπορούν να το καθοριστούν ως θεραπευτική μέθοδος. Στην θεραπευτική κολύμβηση και στην αποκατάσταση χρησιμοποιούνται οι δράσεις του νερού σε συνδιασμό με την παρέμβαση των ειδικών. Οι θεραπευτικές μέθοδοι στο νερό απευθύνονται από βρέφη των δυο μηνών έως και τεσσάρων ετών.  Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση και την ανάπτυξη του κινητικού, όσο και του κοινωνικού τομέα. Στοχεύουν ακόμα στη γενική ενίσχυση των συναισθηματικών λειτουργιών του ατόμου. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται από πτυχιούχους προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, φυσικοθεραπευτές και λογοθεραπευτές με εξειδίκευση στην παρέμβαση στο νερό. Οι ειδικοί στόχοι των προγραμμάτων είναι η μυϊκή δύναμη και αντοχή, ευχέρεια κίνησης και ευλυγισία, η βελτίωση της περιφερικής και λεμφικής κυκλοφορίας, η ενίσχυση της συγκέντρωσης και της προσοχής, η ανάπτυξη του προσανατολισμού και η αυτονομία.

Η ομάδα του ΠΑΟ ΑμεΑ

Η ταξινόμηση σε κατηγορίες είναι περίπλοκη για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στην ομάδα κολύμβησης. Οι κατατάξεις γίνονται ανάλογα με τον τύπο της αναπηρίας. Η μυϊκή δύναμη, ο σωστός συντονισμός κινήσεων και η ευκολία κίνησης είναι τα πρώτα που εξετάζονται. Έπειτα ο αθλητής αξιολογείται μέσα στο νερό ανάλογα με την λειτουργική του δυνατότητα.

Στόχος του σωματείου είναι να προσφέρει σε αθλητές κάθε ηλικίας την δυνατότητα να αθληθούν. Στήριγμα της προσπάθειας οι έμπειροι προπονητές που συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ΑμεΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η αθλητική και παράλληλα κοινωνική προσπάθεια βασίζετε κύριος σε εθελοντικές δράσεις. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή των χορηγών με την χρηματική τους στήριξη. Μεγάλη είναι επίσης η ανταπόκριση των φιλάθλων της ομάδας του Παναθηναϊκού που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία με τη συμμετοχή τους στους αγώνες σε όλη την χώρα.

Πηγές άρθρου:

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Δείτε ποια ηλικιακή ομάδα ευθύνεται κυρίως για το δεύτερο και το τρίτο κύμα

Επόμενο άρθρο

Οι παράγοντες που θα κρίνουν ένα νέο lockdown

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar