Πανσέληνος Αυγούστου: Εκδηλώσεις σε 97 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με ελεύθερη είσοδο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά στην φετινή Πανσέληνο του Αυγούστου για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού.

Δεκαπενταύγουστο η φετινή Πανσέληνος

Σε 48 από αυτούς τους χώρους θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και μουσικές συναυλίες. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

Πάνω από 100.000 κόσμου στην Πανσέληνο του Αυγούστου πέρσι

Ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.
Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, το βράδυ της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που θα αρχίσουν από τις 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Αυγούστου.

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθρο

Δωρεάν γενικές εξετάσεις για ασθενείς με καρκίνο

Επόμενο άρθρο

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Εκλογές στις 15 Αυγούστου είναι ωμός εκβιασμός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar