Παρκάρουν όπου να ‘ναι και κλείνουν διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Οδύσσεια μοιάζει να είναι η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια στο κέντρο της Αθήνας. Παρά τα τσουχτερά πρόστιμα της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, ασυνείδητοι οδηγοί σταθμεύουν όπου βρουν σε πεζοδρόμια και ράμπες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα μετακίνησης σε ΑμΕΑ και πεζούς.

Μια απλή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την έκταση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, βεβαιώθηκαν πάνω από 48.500 παραβάσεις.

Το reader.gr πραγματοποίησε οδοιπορικό, απαθανατίζοντας αυτοκίνητα και μηχανές που είναι «παρκαρισμένα» πάνω σε πεζοδρόμια και διαβάσεις.

Παράλληλα, αγανακτισμένοι πολίτες εξέφρασαν τα παράπονα τους για το πρόβλημα που παραμένει άλυτο.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί οχημάτων, αδιαφορούν, για το που θα σταθμεύσουν.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον Πειραιά, αναφέρει η Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Μένω στον Πειραιά σε μια δύσβατη περιοχή, που κατεξοχήν θέμα είναι η παράνομη στάθμευση οχημάτων, σε πεζοδρόμια για ανθρώπους με αναπηρία, αλλά και στους απλούς πολίτες είναι δύσκολο να περπατήσουν στο πεζοδρόμιο. Συχνά υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων πάνω στις ράμπες αναπήρων, όπως και αμάξια, που δεν βρίσκουν που αλλού να παρκάρουν».

«Υπάρχουν πάντοτε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην είσοδο του φροντιστηρίου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση των μαθητών και των συνοδών τους» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο Reader.gr ιδιοκτήτρια κέντρου μελέτης.

«Πιστεύω ότι τα προβλήματα που δεν διορθώνονται χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν. Ένα από αυτά είναι και το παράνομο παρκάρισμα το οποίο εμφανίζεται από τους πιο μικρούς δρόμους μέχρι τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν στη θέση που επιλέγει να παρκάρει υπάρχουν ράμπες, πινακίδες ΑμΕΑ ή ακόμα και ιδιωτικά parking. Εδώ και κάποια χρόνια διατηρώ κέντρο μελέτης κοντά στο κέντρο της Αθήνας, όπου καθημερινά μπαίνουν και βγαίνουν αρκετά παιδιά. Υπάρχουν πάντοτε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην είσοδο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση των μαθητών και των συνοδών τους».

Από αρχές Σεπτεμβρίου οι Υπηρεσίες Τροχαίας εφαρμόζουν σε όλη τη χώρα το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης: «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το όποιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το δικαίωμα των πολιτών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις πόλεις.

Οι αριθμοί παραβάσεων που σημειώθηκαν το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, σοκάρουν. Βεβαιώθηκαν 48.513 παραβάσεις.

Δείτε αναλυτικά:

  • 9.531 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμΕΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμΕΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμΕΑ.
  • 25.833 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους.
  • 7.331 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς.
  • 5.818 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο άρθρο

Συντάξεις: Νέο Ασφαλιστικό – Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις και πόσο, με παραδείγματα

Επόμενο άρθρο

Xειριστήριο για το Nintendo της ΑμεΑ κόρης του έφτιαξε ο πατέρας της

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar