«Παιδιά από αστέρια»: το νέο βιβλίο-cd που έγραψαν τυφλοί μαθητές κ τραγουδάει η Νατάσα Μποφίλιου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η Νατάσσα Μποφίλιου ερμηνεύει τα τραγούδια του cd που συνοδεύουν το παιδικό βιβλίο «Παιδιά από αστέρια» που έγραψαν τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας και του Προνηπιακού τμήματος ΚΕΑΤ με την καθοδήγηση της συγγραφέως Λιλής Γάτη και το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις.

Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο για την αποδοχή στη διαφορετικότητα, τη σημασία να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις στον εαυτό σου που αξίζει να διαβαστεί από κάθε παιδί.

Ας γνωρίσουμε την ιστορία του βιβλίου «Παιδιά από αστέρια»

Τα παιδιά από μικρή ηλικία ξεκινούν τα κάνουν όνειρα. «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω…» Ονειρεύονται το επάγγελμα που θέλουν να κάνουν, για όλα όσα θέλουν να πετύχουν αύριο στη ζωή τους και είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων που στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) στην Καλλιθέα εμπνεύστηκαν και έγραψαν  μια ιστορία με θέμα τα όνειρα και τους στόχους των παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας. Με στόχο να παίξουν το παιχνίδι των ονείρων και των στόχων, και θέλοντας να απεγκλωβίσουν τη σκέψη των παιδιών από τη συνηθισμένη διαδικασία «κατασκευής» ιστοριών, αναζήτησαν εκφωνήσεις και χρησιμοποίησαν τεχνικές απελευθερωτικές για τη σκέψη και τη φαντασία.Η Νατάσσα Μποφίλιου αποδέχθηκε την πρόσκληση των παιδιών, χωρίς δεύτερη σκέψη να ερμηνεύσει τα τραγούδια του CD σε στίχους Λίλης Γάτη ενώ ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο Χρήστος Μπαλτάς αφηγούνται το παραμύθι με τις ζεστές φωνές τους.


Πηγή: infokids.gr , το βιβλίο θα βρείτε: politeianet.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΑμεΑ: Επιστολική ψήφο, στελέχωση των ΚΕΠ με άτομα ειδικών προσόντων

Επόμενο άρθρο

Ποδηλασία ΑμΕΑ: Σάρωσε μετάλλια και ρεκόρ ο «Τάλως»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar