Περισσότερες ευκαιρίες άθλησης προσφέρει στα ΑμεΑ ο Ηρόδικος Κομοτηνής

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Χτίζεται» εφαρμογή που θα βοηθά άτομα με αναπηρίες να βρουν προπονητές»

Άλλη μία πρωτοπορία προσθέτει στο ενεργητικό του ο αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ «Ηρόδικος» Κομοτηνής. Αυτή τη φορά ο «Ηρόδικος» επιστρατεύει την τεχνολογία και τη θέτει στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρίες που θέλουν να αθληθούν, αλλά δεν ξέρουν που να απευθυνθούν. 

Η εφαρμογή ή αλλιώς application θα κατασκευαστεί από την ομάδα Social Hackers Academy και θα είναι διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό έδωσαν μέσω του «Χ» ο πρόεδρος του Ηρόδικου Μιχάλης Ραγκούσης και η γυμνάστρια του συλλόγου Φωτεινή Σαρρίδου.

Όπως είπε η κα Σαρρίδου «τo έργο αφορά τη δημιουργία βάσης δεδομένων στην οποία θα μπαίνουν τα ΑμεΑ για να βρίσκουν προπονητές. Θα είναι ένα application, στο οποίο θα μπαίνουν τα AμεA με τρία τέσσερα κλικ».

Απώτερος στόχος του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων -πανελλήνια- στην οποία θα υπάρχουν ονόματα καθηγητών/προπονητών που μπορούν να αναλάβουν άτομα με αναπηρίες και να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς «πολλά ΑμεΑ θέλουν να αθληθούν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο», όπως σημείωσε η κα Σαρρίδου.

Ο Ηρόδικος άλλωστε έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται για να φέρει τα άτομα με αναπηρίες κοντά στον αθλητισμό και το αντίστροφο, αφού όπως είπε μεταξύ άλλων ο κος Ραγκούσης «σήμερα ο σύλλογος έχει πάνω από 45 αθλητές που αγωνίζονται σε υψηλά επίπεδα», ενώ η γκάμα των αθλημάτων είναι σχεδόν πλήρης (με εξαίρεση την ιππασία για ΑμεΑ, η οποία προϋποθέτει μεγάλη δαπάνη).

Οι άνθρωποι του Ηρόδικου εκτιμούν ότι το application θα είναι έτοιμο στο τέλος Ιουνίου και από κει και μετά θα αρχίσει η ένταξη των καθηγητών/προπονητών στη βάση. Ο στόχος τους είναι να το δώσουν στην κυκλοφορία μόλις συλλέξουν τουλάχιστον 50 ονόματα προπονητών. 

Το πρότζεκ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα World of Difference του ιδρύματος της Vodafone.

Ακούστε το ηχητικό: 


†

Διονύσης Βοργιάς

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ψυχαγωγεί τα παιδιά στον Σύνδεσμο προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ

Επόμενο άρθρο

Η δημιουργία χώρου απασχόλησης ΑμεΑ στις προτεραιότητες του Δήμου Λυκόβρησης-Πεύκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar