Πιερρακάκης: Η χώρα αλλάζει – Σύντομα ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, που μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Newsbomb.gr παραχώρησε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε το υπουργείο κατέδειξε προσαρμοστικότητα στις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία για έξτρα ψηφιακά μέσα. Όπως είπε ο κορωνοϊός μετέβαλε το αρχικό πλάνο, το οποίο έγινε πιο επιχειρησιακό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, αλλά και να αντιμετωπιστεί η πανδημική κρίση.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε, πως θα συνεχιστεί η δημιουργία νέων υπηρεσιών, καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να συμβεί αυτό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χαρακτήρισε τεράστια ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης για να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός τα χώρας. «Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, που μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να υλοποιήσουμε έργα που οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία νέα εποχή», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα ο κ. Πιερακκάκης έκανε λόγο για το διπλό στοίχημα που έχει μπροστά του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δηλαδή από τη μία να κλείνουν οι εκκρεμότητες και από την άλλη να υλοποιούνται νέα έργα.

Σε ό,τα αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Πιερρακάκης πως είναι ένα κεφαλαιώδες θέμα και πως υπάρχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ τόσο για τη διαχείριση του stock των συντάξεων όσο και για τον τρόπο που θα εκδίδονται οι καινούριες.

Σχετικά με τον ηλεκτρονικό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου, όπως ανέφερε, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, καθώς απαιτείται η εξοικείωση του συμβολαιογράφου. Πάντως σημείωσε πως τα 17 πιστοποιητικά θα αντλούνται αυτόματα από τους συμβολαιογράφους και δεν θα απαιτείται φυσική παρουσία στις διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα επόμενα βήματα στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών σε ορίζοντα 12μήνου αφορούν τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης, τα αλλαγές στα ληξιαρχεία.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε και για τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας που έχει ξεκινήσει να χτίζεται βήμα βήμα και σύντομα θα είναι σε ισχύ ένα μέρος της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζωντανά στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθρο

Pfizer: Η τρίτη δόση ενισχύει έως και 11 φορές την προστασία από την μετάλλαξη Δέλτα

Επόμενο άρθρο

Ηλίας Μόσιαλος: Τι είναι το «Παπ- τεστ» της πανδημίας – Πότε δείχνει επίπεδα ανοσίας στην Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar