Πληρώνονται επίδομα ενοικίου, προνοιακά και συντάξεις ΟΠΕΚΑ, αύριο το επίδομα παιδιού Α21

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ξεκινάει σήμερα η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ, για το επίδομα ενοικίου, τα προνοιακά επιδόματα, οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερήλικων ενώ από αύριο θα ξεκινήσει η πίστωση για το επίδομα παιδιού και την δ΄δόση 2019. Η απεργία που είναι σε εξέλιξη σήμερα ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στις πιστώσεις.

Το Επίδομα Ενοικίου μηνός Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Αυγούστου και αυτή έχει εγκριθεί. Όπως γίνεται σε κάθε πληρωμή τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα Τρίτη 24/9 από τις απογευματινές ώρες, αν και λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι τραπεζοϋπάλληλοι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Το επίδομα ενοικίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 31 Αυγούστου και έχει εγκριθεί. Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Επίσης για αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πίστωση για τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε πάνω από 153.000 δικαιούχους. Και σε αυτή την πληρωμή τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα τις απογευματινές ώρες.

Το ίδιο θα συμβεί και για τις συντάξεις και τα επιδόματα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για την πληρωμή της Δ΄ δόσης στο επίδομα παιδιού Α21 δημοσιεύθηκε χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του οργανισμού ωστε να ενημερωθούν οι δικαιούχοι γονείς για το πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ το Επίδομα Παιδιού (Α21) καταβάλλεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21 μεσω Taxisnet, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή αφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα. Η πίστωση του επιδόματος θα ξεκινήσει από αύριο Τετάρτη 25/9 τις απογευματινές ώρες.

Πηγή: opeka.gr

Προηγούμενο άρθρο

«Πράσινο» φως για τη διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία – Δεκτή η πρόταση Κικίλια

Επόμενο άρθρο

Απόφαση – σταθμός για μητέρα που δεν εμβολίαζε το παιδί της

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar