Πώς θα γίνονται από 15 Μαΐου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις- Ελεύθερα, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και self test

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις να επιτρέπονται με την επίδειξη αρνητικού self test από τις 15 Μαΐου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι οι πολίτες δεν θα υποχρεούνται επίσης να επιδεικνύουν και σχετικό έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως «δεν θα υπάρχει διάκριση με βάση τον εμβολιασμό».

Διόδια

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου τύπου διάκριση γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ένας υπέρμετρος περιορισμός για την ώρα. Σε αυτή τη φάση χρήσιμο είναι όποιος μετακινείται, να υπάρχει μια διοχέτευση των self test για να μπορούμε να αυτοελεγχόμαστε», επισήμανε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ να έχει τη μορφή σύστασης και όχι υποχρέωσης, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα επιτραπούν μαζί με το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου, χωρίς υποχρεωτικό self test και χωρίς έγγραφο που να πιστοποιεί εμβολιασμό.

Καταργείται και το sms από 15 Μαΐου

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων λόγω της αποκλιμάκωσης της πανδημίας και της ταχείας υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, αναμένεται από την επόμενη Παρασκευή να καταργηθεί και το sms στο 13033 για τη μετακίνηση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αποκάλυψε ότι «με την κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του sms», σημειώνοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος.

Τι άλλο ανοίγει στον δρόμο προς την κανονικότητα

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποτελέσει περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς ανοίγουν σταδιακά όλο και περισσότερες δραστηριότητες και η ζωή θα αρχίσει να θυμίζει την προ κορωνοϊού εποχή.

Μετά το άνοιγμα της εστίασης, έστω και με περιορισμένο ωράριο, ακολουθούν τα σχολεία. Τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά ανοίγουν ξανά για τους μαθητές την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ενάντια στον κορωνοϊό και απόφασης της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Επίσης από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Με βάση την ίδια απόφαση, από το Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν  οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα, από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Πηγή: thetoc.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Η Κομισιόν έτοιμη να συζητήσει την άρση των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Επόμενο άρθρο

Αυτές είναι οι 5 πιο συχνές παρενέργειες του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar