Προειδοποίηση Βατόπουλου: Τρεις λόγοι που δείχνουν ότι ο κορωνοϊός είναι σαν μια πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

“Έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει” προειδοποίησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σαν μια πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει παρομοίωσε την εικόνα εξέλιξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο ίδιος σταχυολόγησε τρεις λόγους:

Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα. Δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον συρροές. Αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει” προειδοποίησε ο καθηγητής.

“Το πρώτο “στοίχημα” για τον περιορισμό της πανδημίας είναι η μεταφορά κρουσμάτων από νέους στους μεγαλύτερους, ελπίζω να μην τη δούμε. Το δεύτερο “στοίχημα” είναι τα δευτερογενή κρούσματα”.

Τα 20 κρούσματα σε γηροκομείο δείχνουν κενό ασφαλείας στα μέτρα

“Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή. Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει” σημείωσε.

“Ο ιός δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές. Δεν υπάρχει απάντηση στο ποτέ θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η φάση 3 των εμβολίων” ανέφερε.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι θετικό γιατί θα έχει γίνει καλύτερη οργάνωση, θα έχει γίνει επιστροφή από τις διακοπές και σχετική απομόνωση των παιδιών και των νέων για ένα εύλογο διάστημα από τις διακοπές.

Πηγή: newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ασθένεια Ψυχής – Διπολική Διαταραχή: Ακροβατώντας ανάμεσα στην Πραγματικότητα και στη Φαντασία

Επόμενο άρθρο

Στις 28/9 ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφιση για το αντιγριπικό εμβόλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar