Προσοχή- Έρχεται αφρικανική ζέστη και σκόνη ως την Παρασκευή- Θερμοκρασία ακόμα και 40 βαθμοί το Σάββατο

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Πήρε τα πάνω της η θερμοκρασία και μάλιστα απότομα.

Ο καιρός αλλάζει για τα καλά με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, να δούμε θερμοκρασίες Ιουλίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό το θερμόμετρο να δείξνει ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με το meteo.gr, θα προηγηθεί κύμα αφρικανικής σκόνης το οποίο θα παραμείνει στη χώρα μας έως και την Παρασκευή 15 του Μήνα.

Ευνοϊκές συνθήκες για την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Νοτιοδυτικό ρεύμα στην μέση τροπόσφαιρα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη με αποτέλεσμά την αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης και την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. Η στροφή των επιφανειακών ανέμων σε βόρειους κατά το μέσο της εβδομάδας, θα προκαλέσει μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 13/05. Παράλληλα, τόσο η παρουσία σκόνης όσο και οι τοπικοί άνεμοι θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης που αναμένεται στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από το πρωί της Δευτέρας 11/05 έως και το βράδυ της Παρασκευής 15/05.

Μετά τη σκόνη θα έρθει η ζέστη.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του meteo.gr το μεσημέρι της Παρασκευής θα δείξει έως και 37 βαθμούς και το μεσημέρι του Σαββάτου το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας θα δείξει 40 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr, newsitamea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αναδρομικά συνταξιούχων: Επιστροφές έως 9.427 ευρώ – Τι προβλέπεται να ισχύσει – Δείτε παραδείγματα

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός – Διεθνή Μέσα: Οι Έλληνες βρήκαν τη «συνταγή» – Πώς και γιατί περιόρισαν την πανδημία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar