Προτάσεις προσβασιμότητας των ΑμεΑ δικηγόρων στα δικαστήρια κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:
Η κατάθεση των προτάσεων πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» και με αφορμή το «εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία», που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2020

Προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ δικηγόρων κατατέθηκαν στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γεώργιο Κώτσηρα, από τον Δημήτρη Αναστασόπουλο και τους ΑμεΑ δικηγόρους, Ιωάννη Αχιλλιά, Δημήτρη Βερδελή, Ιωάννη Παπά και Ιωάννη Διαμαντίδη. Η κατάθεση των προτάσεων πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Με Το Δικηγόρο» και με αφορμή το «εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία», που είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2020, αλλά και την ευρύτερη δράση του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εν λόγω συνδυασμού, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα άτομα με αναπηρία να ασκούν τη δικηγορία χωρίς περιορισμούς. Πάντως, ήδη ο κ. Κώτσηρας έχει καταγράψει τα προβλήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα δικαστήρια της χώρας. Κατά τη συνάντηση υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι ΑμεΑ κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης την άμεση αξιολόγηση όλων των κτιρίων στα οποία λαμβάνουν χώρα δικαστικές ή εξωδικαστικές δράσεις και η δημιουργία μίας τουλάχιστον απολύτως προσβάσιμης διαδρομής σε καθένα από αυτά.

Ακόμη, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η απορρόφηση των δικηγόρων ΑμεΑ στην αγορά εργασίας, είτε με τη μορφή πρόσληψης σε νομικές υπηρεσίες του Δημοσίου είτε με την επιδοτούμενη εργασία σε δικηγορικά γραφεία και τη δημιουργία κινήτρων για την πρόσληψη τους.

Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος σε δήλωσή του επισήμανε:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι ΑμεΑ κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος είναι μεν πολλά αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα και χρειάζεται η άμεση ευαισθητοποίηση της Πολιτείας, για να επιταχυνθούν οι λύσεις. Η συζήτηση με τον κ. Κώτσηρα ήταν εποικοδομητική και ελπίζω σύντομα να δούμε το αποτέλεσμά της. Συμφωνήσαμε στη συνεχή συνεργασία όλων μας για το σκοπό αυτό».

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με Καλαφάτη και Πατουλίδου

Επόμενο άρθρο

Κικίλιας: Ανοίγουν 420.000 ραντεβού για εμβόλια Pfizer, Moderna, Johnson

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar