Σε αυτή την καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μία φουτουριστική ιδέα ανοίγει στην πράξη νέες δυνατότητες εργασίας σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Μπορεί οι πελάτες στην καφετέρια Dawn Avatar Robot Café, στο Τόκιο, να δίνουν τις παραγγελίες τους σε ρομπότ, όμως μέσα από τις κάμερες των «άψυχων» μηχανών, μιλούν σε πραγματικούς ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που τηλεχειρίζονται τους ρομποτικούς σερβιτόρους από μακριά.

Χάρη στις υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης, τα ρομπότ τα χειρίζονται εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο υπάλληλοι ΑμεΑ που δεν μπορούν να κινηθούν με άνεση. Χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά τους, τα πηγούνια τους και άλλα μέρη του σώματός τους, μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν τα ρομπότ που εργάζονται μαζί με αυτούς. 

Σε μια καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ

Σε αυτή την πρωτοπόρα ιδέα στηρίχτηκε και η επωνυμία του καφέ Avatar, αφού τα ρομπότ ελέγχονται απόλυτα από τους υπαλλήλους. Έχοντας ύψος 1,2 μέτρων, οι μηχανικοί σερβιτόροι εναποθέτουν τους καφέδες στα τραπέζια, την ώρα που οι χειριστές τους τηλε-εργάζονται από την άνεση του σπιτιού τους.

Σε μια καφετέρια του Τόκιο ΑμεΑ σερβιτόροι εργάζονται μέσω avatar ρομπότ

Τα ρομπότ έχει κατασκευάσει η Ory Laboratories με έδρα το Τόκιο, στην οποία ανήκει και η καφετέρια. Ο CEO της εταιρείας Yoshifuji Kentaro, λέει πως μία καφετέρια με άβαταρ ρομπότ που παραμένει συνέχεια ανοικτή, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όπως σημειώνει, η εταιρεία θέλει με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εργασίας σε ανθρώπους που δεν μπορούν να κινηθούν, με τηλεχειρισμό για τον οποίον αρκεί ακόμα και η απειροελάχιστη κίνηση των ματιών. 

Πηγή έμπνευσης για το εγχείρημα είχε σταθεί ένας άλλος CEO της εταιρείας, ο Kentaro Yoshifuji που είχε παραμείνει για τρία ολόκληρα χρόνια στο κρεβάτι του και εντόπισε την ανάγκη για ένα μέλλον με περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης. 

Με πληροφορίες από euronews, lifo.gr

Προηγούμενο άρθρο

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18-25 με την πρώτη δόση εμβολίου

Επόμενο άρθρο

Θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε μια “σιωπηλή” καρδιακή προσβολή αν σας συμβεί;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar