Στήνουν έξυπνο σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 19 του μηνός είναι και η έγκριση σύναψης Μνημονίου – Συμφώνου Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και της εταιρείας Cicicom ΕΠΕ για τη δωρεάν μελέτη και εφαρμογή πιλοτικού έργου έξυπνου συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης στην πόλη των Τρικάλων.

Όπως προκύπτει από τη σχετική εισήγηση, προτάθηκε από την εταιρεία Cicicom ΕΠΕ με Διακριτικό τίτλο «CICICOM» η δωρεάν μελέτη και εφαρμογή πιλοτικού έργου έξυπνου συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης που βασίζεται στην απομακρυσμένη εποπτεία των θέσεων και έγκαιρη ειδοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας για πιθανές παραβάσεις όπως π.χ. σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Η προμήθεια των αισθητήρων αποτρεπτικής στάθμευσης θα είναι δωρεάν και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Τρικκαίων.
Το σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης θα περιλαμβάνει εννέα μαγνητικούς αισθητήρες στάθμευσης (smart parking sensors) η επικοινωνία των οποίων θα βασίζεται στην τεχνολογία Low Power Wide Area Network. Επίσης ένα (1) μαγνητικό Αισθητήρα Στάθμευσης με αναγνώριση οδηγού/οχήματος (smart parking sensors with driver/vehicle identification) ο οποίος αναγνωρίζει τα οχήματα που σταθμεύουν εφόσον φέρουν κάποιο από τα tags της εταιρείας καθώς και ένα (1) tag αναγνώρισης οδηγού/οχήματος το οποίο θα είναι αναγνωρίσιμο από τον ένα (1) μαγνητικό αισθητήρα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Τέλος, θα κατασκευασθούν οι απαραίτητες Δικτυακές Υποδομές καθώς και η εφαρμογή διαχείρισης Smart Parking της Cicicom Ltd (Άδεια Χρήσης) και η Εφαρμογή ειδοποίησης παραβάσεων Δημοτικής Αστυνομίας της Cicicom Ltd (Άδεια Χρήσης).

Πηγή: www.eleftheria.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Οι 10 οδηγίες για τη χρήση των κλιματιστικών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Επόμενο άρθρο

Covid-19 εναντίον αυτοκινήτων στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar