Συμμετοχή ΑμεΑ στις κατασκηνώσεις 2021: Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας δείχνοντας για ακόμη μια φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αλληλεγγύη, την αγάπη για τους νέους με αναπηρία και γνωρίζοντας τις ψυχολογικές επιπτώσεις, τα καθημερινά προβλήματα και τη ψυχική επιβάρυνση των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενημερώνει ότι το ΔΣ του Συλλόγου  με ομόφωνη απόφαση  δηλώνει τη συμμετοχή του στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 205/18-06-2021 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Γονέων Κηδεμόνων με Αναπηρία ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για άτομα με αναπηρία ηλικίας από 10 ως 50 ετών και συνοδών αντίστοιχα. Η κατασκηνωτική περίοδος θα είναι 10ήμερης διάρκειας (9 πλήρεις διανυκτερεύσεις) ενώ οι ακριβείς ημερομηνίες θα γνωστοποιηθούν από τον  Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Έχοντας ως δεδομένο ότι η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει, επιβάλλεται να τηρήσουμε όλοι απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, ενεργώντας με υπευθυνότητα και συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην πρόληψη εμφάνισης της νόσου στους κατασκηνωτικούς χώρους  γι αυτό και η κατασκήνωση θα αντιμετωπίζεται ως ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΜΗ.

Επιπρόσθετα όσοι συμμετέχοντες κατασκηνωτές  και συνοδοί δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχει παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, υποβάλλονται:
-εντός 48 εως 72 ωρών πριν την είσοδο τους στον κατασκηνωτικό χώρο σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό SARS-CoV-2 ή -εντός 24 εως 48 ωρών πριν την είσοδό τους στους κατασκηνωτικούς χώρους σε ταχεία ανίχνευση αντιγόνου (rapid test) για κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έως  τις 30 Ιουνίου 2021, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματέα του Συλλόγου κα. Ζαχαροπούλου Ροδάνθη στο τηλ. 2661047565, τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Δικαιολογητικά Κατασκηνωτή

1. Δελτίο κατασκηνωτή
2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΕ Ελληνικής Αστυνομίας ή Υγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης
3. Απλή (ευκρινής) φωτογραφία επικολλημένη στο Δελτίο Κατασκηνωτή
4. Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου εμβολίων
5. Βεβαίωση εμβολιασμού SARS-CoV-2 (εφόσον υπάρχει)
6. Έγγραφη συγκατάθεση του θεράποντος ιατρού τους σε περίπτωση κατασκηνωτή με υποκείμενα νοσήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά, νευρολογικά κ.α)

Δικαιολογητικά  Συνοδού

1. Αίτηση Συνοδού
2. Φωτοαντίγραφο της ταυτότητας
3. ΑΜΚΑ
4. ΑΦΜ
5. ΙΒΑΝ μόνο Εθνικής Τράπεζας (στον οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι δικαιούχοι, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή τους)

Το δελτίο του κατασκηνωτή και την αίτηση του συνοδού μπορείτε να την αναζητήσετε στην ιστοσελίδα μας www.melissa-amea-corfu.gr είτε στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ www.posgamea.gr. Επίσης μπορείτε να την προμηθευτείτε από τη γραμματεία του Συλλόγου (2η παρ. Ελ. Βενιζέλου 5, πίσω από το ΙΚΑ).
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματέα του Συλλόγου, κα. Ζαχαροπούλου Ροδάνθη 2661047565 και με τον Πρόεδρο κ. Ζουμπουλίδη Σπ. 6945106118.

                                              Με εκτίμηση

     Ο Πρόεδρος                                                                          Η   Γραμματέας 
Ζουμπουλίδης Σπυρίδων                                                        Κοντού Μαρία

Πηγή: enimerosi.com

Προηγούμενο άρθρο

Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Δέλτα;

Επόμενο άρθρο

Έρευνα: Οι επιπτώσεις των lockdown στην ψυχική υγεία των Ελλήνων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar