Συνάντηση Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες για τις «τσουχτερές» χρεώσεις στα ATM

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να βρεθεί μία λύση.

Πιο ακριβά έγιναν από την Δευτέρα τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή στις τραπεζικές συναλλαγές.

Προμήθειες εισπράττονται πλέον όχι μόνο για τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές, όπως τα εμβάσματα, αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ATM.

Οι παραπάνω αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών έχει εγείρει έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι, ύστερα από το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη οι επικεφαλής των τραπεζών, για να συζητήσουν τo θέμα των χρεώσεων.

Εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους τραπεζίτες να μετριάσουν την επιθετική τιμολογιακή πολιτική, ενώ στην σύσκεψη θα συμμετέχει και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: attikanea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Yπουργείο Υγείας: Ενισχύει οικονομικά τις ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Επόμενο άρθρο

Ένας νεκρός και ένας με ακρωτηριασμένο πόδι στο τροχαίο στο Μάλεμε (φωτο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar