Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον αθλητή ΑμεΑ Μανόλη Γιακουμάκη

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τον αθλητισμό ως υγιές πρότυπο για τη νεολαία

αρναυτακησ γιακουμακησ

Ο Μανόλης Γιακουμάκης, αθλητής του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» είναι ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής ο οποίος προβάλει εθνικά και διεθνώς τις αξίες του αθλητισμού και συμβάλει σημαντικά στην σύσταση και προώθηση υγιών προτύπων για τους νέους και τις νέες της Κρήτης.

Το 2019 ανήλθε στην 1 η θέση στον ακοντισμό και την 4η θέση στην σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού ranking International Paralympics Committee για την κατηγορία F64. Επίσης ανήλθε στην 10η θέση στον ακοντισμό και την 8η θέση στην σφαιροβολία του Παγκοσμίου ranking της International Paralympics Committee, για την κατηγορία F64. Έδειξε τις δυνατότητές του στην ημερίδα ΑμεΑ που έγινε στις 27 Μαρτίου στο Παγκρήτιο Στάδιο σημειώνοντας Πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει το έργο του αθλητή και πρόσφατα χορήγησε και σχετικό υλικό για τον εξοπλισμό που χρειάζεται ως αθλητής. Ο Μανόλης Γιακουμάκης με τον προπονητή Δημήτρη Τσιράκο συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και αρμόδιου για τον αθλητισμό Νίκου Συριγωνάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει ο κρητικός αθλητής αφού ήδη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για άτομα με αναπηρίες (προπονητής Γεώργιος Δ. Τσιράκος) και συμμετείχε σε διεθνή grand prix. Κατά το τρέχον έτος, διεκδικεί επάξια μια θέση στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα που θα συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα του ΤΟΚΥΟ 2020.

Για την προετοιμασία του αθλητή και την διεκδίκηση μίας θέσης στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα, είναι απαραίτητη η συμμετοχή του σε τουλάχιστον τρείς διεθνείς αγώνες, έτσι ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και για να ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις τους στα διεθνή ranking.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Μανόλη Γιακουμάκη και ευχήθηκε συνεχείς επιτυχίες με κορυφαία την συμμετοχή και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: fonien.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Υγειονομική βόμβα τα απόβλητα του κορωνοϊού – Τι πρέπει να κάνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar