Συνεργασία ΕΣΥΠ και ΕΣΑμεΑ για λειτουργία του σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ο υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στην υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), κ. Νίκου Καλάκου και του Προέδρου του Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ, Γιάννη Βαρδακαστάνη, για την καθιέρωση και τη λειτουργία του σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ και σχετικών μητρώων. 

Μετά την σχετική υπογραφή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η καθιέρωση και λειτουργία σήματος προσβασιμότητας ΑμεΑ και σχετικών μητρώων αποσκοπεί στη δημιουργία εμπιστοσύνης στα άτομα με αναπηρία και στα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη βάσει της ενημέρωσης με αντικειμενικά δεδομένα και επιδόσεις για τη διασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις υποδομές, τις υπηρεσίες, τις δραστηριότητες και στα προϊόντα των οργανισμών, στο πλαίσιο εφαρμογής της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως ξέρετε, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, κύριο Βαρδακαστάνη για την υπογραφή αυτής της σύμβασης με τον ΕΛΟΤ, αλλά και διαχρονικά για τις προσπάθειές του όλα αυτά τα χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, καθώς και τον Δ/νων Σύμβουλο του ΕΣΥΠ, κύριο Καλάκο, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε και την καλή πρωτοβουλία που ανέλαβε».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε: «Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΕΣΥΠ και του Ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ, με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κυρίου Γεωργιάδη, βάζει τα θεμέλια να αποκτήσει η χώρα μια ολοκληρωμένη διαδικασία απόδοσης με αξιοπιστία και ασφάλεια, προσβάσιμα περιβάλλοντα στα άτομα με αναπηρία, με βάση το ελληνικό σήμα προσβασιμότητας. Θα εργαστούμε για την απόλυτη επιτυχία αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας»

Προηγούμενο άρθρο

Ένα συγκινητικό βίντεο για την παιδική αναπηρία που πρέπει όλοι να δούμε

Επόμενο άρθρο

Πανελλήνιες 2021: Τι θα ισχύει για ΑμΕΑ, άτομα με αναπηρία και όσους χτυπήσουν το χέρι τους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar