Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση-ρεκόρ για 10,3 δις δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για 10,3 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων που έχουν κάνει ποτέ τα Ηνωμένα Έθνη.
Παράλληλα αναφέρουν ότι περισσότεροι από 265 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να βιώσουν συνθήκες υποσιτισμού εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για χώρες με χαμηλά εισοδήματα. Προειδοποιούν επίσης ότι αν δεν γίνει μία άμεση παρέμβαση, θα χαθούν προσπάθειες δεκαετιών.

Στην αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο, τα ΗΕ είχαν ζητήσει 2 δις δολάρια. Η πανδημία του ιού έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα στις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη ανέφερε η ανταποκρίτρια του BBC στην Γενεύη, Imogen Foulkes.

Αυτή η αναθεωρημένη έκκληση χρημάτων αποτελεί ρεκόρ. Τα Ηνωμένα Έθνη, όμως, τονίζουν ότι όπως τα οικονομικά ισχυρά κράτη έχουν ξεχάσει τους οικονομικούς κανόνες, προκειμένου να προστατέψουν τις οικονομία τους, αντίστοιχα τώρα, πρέπει να βοηθήσουν τα έθνη που χρειάζονται την άμεση στήριξη τους.

Αν δεν δοθεί ένα χέρι βοηθείας στις χώρες αυτές, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μία σειρά κρίσεων, με χιλιάδες χώρες να ωθούνται στην ασιτία.

Χιλιάδες μετανάστες εργάτες που έχασαν την δουλειά τους κατά την διάρκεια της καραντίνας αδυνατούν πλέον να στείλουν χρήματα πίσω στις οικογένειές τους. Προγράμματα εμβολιασμού για παιδικές ασθένειες έχουν τεθεί σε αναμονή και χώρες που αντιμετωπίζουν χρόνιες πολεμικές συγκρούσεις δεν διαθέτουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Υεμένη, το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων  κρουσμάτων του ιού έχουν πεθάνει. Ένα ποσοστό, πέντε φορές μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο των θυμάτων της πανδημίας.

Πηγή: BBC

Προηγούμενο άρθρο

Καλαμαριά: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Έρευνα: Ο κορωνοϊός πλήττει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar