Θ. Βασιλακόπουλος: Δεν χρειάζεται τεστ για κορωνοϊό μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

«Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, αλλά δημοσιεύματα ερευνών στον ισπανικό τύπο ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων είναι αποτελεσματικός, αλλά με περισσότερες παρενέργειες», δήλωσε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o καθηγητής αναφέρθηκε και στη σύσταση για εμβολιασμό με μία δόση για όσους έχουν νοσήσει τονίζοντας ότι «κάποια δεδομένα λένε ότι όταν έχω νοσήσει έχω εκτεθεί στον ιό. Όταν εκτεθώ στην 1η δόση του εμβολίου είμαι πιο προστατευμένος. Για ανθρώπους που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι, για εκείνους που έχουν νοσήσει πριν από ένα χρόνο,  εγώ θα συνιστούσα και τη δεύτερη δόση».

Διευκρίνισε επίσης ότι μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο καθηγητής εξήγησε αναφερόμενος σε προηγούμενη διατύπωσή του για τη χρήση μάσκας από τους μη εμβολιασμένους, ότι είπε «όχι στο να μη φορούν μάσκα όσοι είναι εμβολιασμένοι επειδή θα εκμεταλλευτούν το μέτρο κι αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι».

Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό επισήμανε ότι «σε λιγότερο από έναν μήνα, το πρώτο εμβόλιο, της Pfizer θα έχει έγκριση σαν οποιοδήποτε φάρμακο παίρνετε από το φαρμακείο. Όταν γίνει αυτό και πλέον είμαστε 100% για το αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποδοτικό, τότε, κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει υποχρεωτικό σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς και τους οδηγούς στα ΜΜΜ».

Τέλος, όσον αφορά το αν πρέπει να παραχωρούνται κάποια προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί, είπε πως «το να έχεις κάποια προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι και κίνητρο».

Πηγή: capital.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Επόμενο άρθρο

Σύλια Χιώτη: 5η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar