Θεσσαλονίκη: Δράση προσομοίωσης στις δυσκολίες των ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση προσομοίωσης των δυσκολιών που βιώνουν άτομα αυτιστικά, με αναπηρικό αμαξίδιο, με τύφλωση ή άλλες αναπηρίες.

Μια εντελώς διαφορετική δράση πραματοποιήθηκε σήμετα στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ με παρόντες όλους τους φορείς της πόλης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Α.Π.Θ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ.Μ, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο σύλλογος Μαζί για την οικογένεια και το παιδί και πλήθος υποστηρικτικών οργανώσεων και δομών της πόλης διοργάνωσαν μια Βιωματική Δράση προσομοίωσης των δυσκολιών που βιώνουν άτομα αυτιστικά, με αναπηρικό αμαξίδιο, με τύφλωση ή άλλες αναπηρίες.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρύτανης του Α.Π.Θ. Νίκος Παπαιωάννου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Κ.Μ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας Βασίλης Γάκης.

Στην εκδήλωση μαθητές σχολικών μονάδων και παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το βάδισμα με τη βοήθεια σκύλου-οδηγού, με λευκό μπαστούνι, μεταφορά μετ΄εμποδίων με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και αίθουσα προσομοίωσης ακοής και όρασης ατόμων με αυτισμό. Η Βιωματική αυτή Δράση-Εκδήλωση θα συνεχιστεί ως τις 5 Δεκεμβρίου με ενεργή συμμετοχή σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: voria.gr

Προηγούμενο άρθρο

ΠΑΜΑΚ: Με συμβολική συσκότιση η έναρξη του φεστιβάλ για τα ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Έρευνα για ΑμεΑ: Οι περισσότεροι θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από την Ελληνική κοινωνία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar