Θεσσαλονίκη: Εν αναμονή των ανακοινώσεων – 100% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Μέχρι στιγμής, αυξημένο αλλά χαμηλότερο σε σχέση με αυτό της Αττικής παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του ΑΠΘ.

Η ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν την Παρασκευή 5 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των μετρήσεων, σε σύγκριση με τις μετρήσεις της 1ης και 3ης Φεβρουαρίου, δείχνει 100% αύξηση της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα.

Χθες από τα 456 γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό που έγιναν σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος βρέθηκαν μόλις 3 θετικά. Πρόκειται για έναν άντρα στους Αμπελόκηπους  και δύο παιδιά ηλικίας έως δέκα ετών στο δήμο Θέρμης. Τα rapid test συνεχίζονται σήμερα σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και στο δήμο Καλαμαριάς.

Ήπια αυξητική τάση καταγράφεται στις εισαγωγές των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Στην εφημερία του Ιπποκρατείου που τελείωσε στις 8 το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν 22 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Αντίστοιχα στο νοσοκομείο Παπανικολάου κατά τη χθεσινή εφημερία  καταγράφηκαν 25 εισαγωγές ασθενών, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς στις 5 Φεβρουαρίου που εφημέρευε το ίδιο νοσοκομείο οι εισαγωγές ήταν 19. Η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι στο 25%.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο, ανακοινώθηκαν αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για δύο εβδομάδες στην Αττική.

Πηγή: parallaximag.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει από Δευτέρα 15/2 στις μετακινήσεις

Επόμενο άρθρο

Κορωνοϊός: Διπλάσια η πιθανότητα να κολλήσει COVID-19 αν έχει Alzheimer

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar