Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους άνω των 60 – Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη ή αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού και έχει εκπνεύσει η επτάμηνη διορία, που έχουν ορίσει οι υγειονομικές αρχές, ως μέγιστο χρονικό όριο απόστασης από τον προηγούμενο εμβολιασμό τους.

Δεδομένου ότι μετά από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χάνεται η προστασία και μειώνεται η ανοσία έναντι του κορωνοϊού, οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που δεν φρόντισαν να προχωρήσουν έγκαιρα στην επαναληπτική δόση, χάνουν και τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι.

Απαραίτητη η τρίτη δόση

Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ο Θ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θ. Πλεύρης υπενθύμισε δε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων και ποτών αλλά και σε κομμωτήρια και φαρμακεία.

Ωστόσο, για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test.

Πηγή: liberal.gr

Προηγούμενο άρθρο

Λινού – Το εμβόλιο στα παιδιά είναι ασφαλέστερο – Προφυλάσσονται από το σύνδρομο της μακράς covid

Επόμενο άρθρο

Doodle: Η Google σήμερα με 7 λέξεις στέλνει δυνατό μήνυμα προστασίας μέσα στην πανδημία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar