Το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer;

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ασθενής που πάσχει από πνευμονική υπέρταση, μια νόσο που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία που παραλαμβάνουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες, αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως διαγνώσθηκε με περικαρδίτιδα μετά από το εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου, που συνδέει στην ανάρτησή της το περιστατικό με τη δεύτερη δόση του εμβολίου, είναι πρόεδρος του Συλλόγου Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδας.

Η ανάρτησή της:

«Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 15.00 έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της νόσου #covid-19. Το ίδιο βράδυ αισθανόμουν απλά μια κακουχία…. την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε ο πυρετός που τελικά έφτασε ως 38 αλλά το κυριότερο σύμπτωμα ήταν ότι από τις 16.00 περίπου ως και τις 23.30 που κοιμήθηκα είχα έναν απίστευτο πόνο στη μέση του στέρνου. Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που θεώρησα ότι παθαίνω έμφραγμα!!

Πίστεψα ότι ήταν το στομάχι μου μια και οι οδηγίες που μου είχαν δώσει το ανέφεραν στα συχνά συμπτώματα. Πήρα ένα αντιόξινο και προσπάθησα να ηρεμήσω για να κοιμηθώ. Το πρωί ξύπνησα πολύ καλύτερα με τον οξύ πόνο να έχει υποχωρήσει αλλά ακόμα να πονάω με κάθε ανάσα… έφτασα στα επείγοντα στο Ωνάσειο για να εξεταστώ για σιγουριά… το αποτέλεσμα έκπληξη για όλους μας… Περικαρδίτιδα ‼️

Προσπαθώντας να προφυλακτώ από τον κορονοϊο, μπήκα σε μια ακόμα περιπέτεια λες και δεν μου έφτανε η καθημερινή της Πνευμονικής Υπέρτασης …. Δημοσιεύω αυτή την επιπλοκή που μου παρουσιάστηκε από το εμβόλιο της #pfizer με μοναδικό σκοπό την προφύλαξη του κόσμου, όχι για να μην εμβολιαστεί, αλλά για να γνωρίζει τι μπορεί να αντιμετωπίσει και να μην εφησυχάζεται, γιατί όλοι εμείς καταγράφουμε την ιστορία του εμβολιασμού αυτού, αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε τα δεδομένα του ‼️».

https://www.facebook.com/ioanna.alysandratou/posts/4035321206551375

Από το υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τοποθέτηση για το περιστατικό.

Σημειώνεται πως στα τέλη του Απριλίου το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είχε δηλώσει ότι εξετάζει έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer, αν και δεν είχε ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα. Η Pfizer είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών από το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ευρωπαϊκό κολύμβησης ΑμεΑ: Χρυσός ο Μιχαλεντζάκης στα 100μ. ελεύθερο S8

Επόμενο άρθρο

Καθηγητής ιολογίας Σουρβίνος: Προσοχή σε νέες εστίες διασποράς – Σε ποιες περιοχές νοσούν 30άρηδες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar