Τοποθετήθηκε στη Ρόδο το πρώτο seatrack σε παραλία για την πρόσβαση των AMEA

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τοποθετήθηκε χθες στην παραλία του Ενυδρείου από τον ΔΟΠΑΡ ο πρώτος πτυσσόμενος διάδρομος (seatrack) ο οποίος εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα διάδρομο προηγμένης τεχνολογίας που βοηθά άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

«Σε συνάντηση που είχα με τους παίκτες του ΓΣ Δωδεκάνησος, μου ανέφεραν το ζήτημα πρόσβασης στις παραλίες. Πραγματικά δεν γνώριζα μέχρι τότε ποιες είναι οι συνθήκες και φρόντισα να ενημερωθώ γιατί δεν υπάρχουν στη Ρόδο seatrack. Επειδή δεν θα προλαβαίναμε φέτος ως δημοτική αρχή να προβούμε στην τοποθέτηση των ειδικών αυτών εγκαταστάσεων, πήρε την πρωτοβουλία ο ΔΟΠΑΡ να νοικιάσει το Seatrack το οποίο έφθασε στη Ρόδο και το τοποθετήσαμε στην παραλία στο Ενυδρείο σε σημείο που εξυπηρετεί και βοηθά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και σημείωσε ότι ο δήμος έχει προβλέψει την τοποθέτηση τέτοιων seatrack σε τέσσερις παραλίες τουλάχιστον την επόμενη χρονιά. «Τα ΑμεΑ πρέπει να έχουν πρόσβαση στην παραλία, να κάνουν το μπάνιο τους. Να έχουν πρόσβαση παντού. Μιλώντας για πολιτισμό μιλούμε για το δικαίωμα πρόσβασης καθενός σε κάθε δραστηριότητα πολιτιστική, αθλητική κλπ», ανέφερε ο κ. Κολιάδης.
Ο παίκτης του ΓΣ Δωδεκάνησος, Μάνος Χατζηκαντής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τοποθέτηση του seatrack. «Είμαστε ικανοποιημένοι που υπάρχει επιτέλους seatrack στη Ρόδο. Ελπίζουμε να τοποθετηθούν και άλλα. Eυχαριστούμε το ΔΟΠΑΡ για την πρωτοβουλία και θα δείτε πλέον πόσα άτομα είχαν ανάγκη από αυτό το seatrack. Σε όλη την Ελλάδα θα τοποθετηθούν φέτος 120. Η Ρόδος είναι στην 110η θέση. Θα έπρεπε να είναι στις πρώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι οι προηγούμενοι διάδρομοι που είχαν τοποθετηθεί σε παραλίες της Ρόδου παλαιότερα δεν παρείχαν ασφάλεια και αυτονομία, όπως αυτή η νέα εγκατάσταση.
Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος Φωτίου, από τους ιδρυτές της εταιρείας Tobea που κατασκευάζει τα συγκεκριμένα προηγμένης τεχνολογίας seatrack, δήλωσε ότι αντίστοιχοι διάδρομοι έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς άλλους ελληνικούς προορισμούς και συνδυάζονται συχνά με ξενοδοχεία που διαθέτουν υποδομές ή δωμάτια ΑμεΑ.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προηγούμενο άρθρο

Βρετανικά ΜΜΕ: Το εμβόλιο της Οξφόρδης θα προσφέρει «διπλή προστασία» κατά της COVID-19

Επόμενο άρθρο

Επανέρχεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Χαρδαλιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar