Τουρνουά ποδοσφαίρου για ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ», θα διεξαχθεί το 4ο τουρνουά ποδοσφαίρου ατόμων με αναπηρία που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης «ΕΨΥΚΑ» σε συνεργασία με το Κοι.Σ.Π.Ε. «ΙΡΙΣ». Ώρα έναρξης των αγώνων στις 9 το πρωί.

Η διοργανώτρια Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1990. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, λειτουργεί 22 Mονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, υψηλού και χαμηλού βαθμού προστασίας, στις οποίες φιλοξενούνται περισσότερα από 200 άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλισθεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Οι φορείς που θα συμμετέχουν αποτελούνται από το σύνολο σχεδόν των μονάδων της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της ειδικής αγωγής της πόλης μας. Οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι: η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. 1 – Ξενώνας «Ίρις» & Προστατευόμενα Διαμερίσματα, η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. 2 – Οικοτροφείο «Γλαύκη» & «Οικοτροφείο Καλλιρρόη», ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, ο Ξενώνας «ΑΡΓΙΣΣΑ» ΓΝ Λάρισας, η ΘΕΨΥΠΑ Λάρισας, το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, ο Σύλλογος ΑμεΑ Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ», το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΑΞΙΟΣ» – Α.μ.Κ.Ε ΣΥΝΘΕΣΗ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΥΚΕΩΝ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ «Η ΖΩΗ 1» , το ΚΕΝΤΡΟ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, η ΠΒΜ ΟΑΕΔ ΛΑΚΚΙΑΣ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, η ΑμκΕ «ΑΛΘΑΙΑ» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Η ΖΩΗ 2». Θα ακολουθήσουν αγώνες Unified με την ομάδα του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ καθώς και με τον Α.Σ. Μακεδονικός.

Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η προώθηση του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία, η ευκαιρία για συμμετοχή και διάκριση, η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού, η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑμεΑ, καθώς και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: thessnews.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αλλεργικός πλανήτης

Επόμενο άρθρο

“Ημέρες Θάλασσας” στον Πειραιά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ΑμεΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar