Τράπεζες: Στον «πάγο» οι αυξήσεις στις προμήθειες των συναλλαγών

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Δέσμευση των τραπεζών μετά τις πιέσεις που άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι αλλαγές θα ίσχυαν από σήμερα Παρασκευή

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είχαν οι πιέσεις που άσκησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις τράπεζες, προκειμένου να «παγώσουν» τις αυξήσεις στις προμήθειες των συναλλαγών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να εφαρμοστούν από σήμερα Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τράπεζες δεσμεύτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης προς το υπουργείο Ανάπτυξης, να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή των αυξήσεων που είχαν αποφασιστεί.

Την Πέμπτη υπήρξε και ευθεία προειδοποίηση προς τις τράπεζες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, είπε: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

«Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα» είπε και προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε τράπεζα, 120.000 ευρώ, μπήκε από μένα σε μια τράπεζα για κατάσχεση 1.000 ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό ενός συμπολίτη μας».

Να μην επιβληθούν αυξήσεις στις τραπεζικές προμήθειες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος ήταν το ένα ζήτημα που έθεσε στις τράπεζες ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε μαζί τους. Το δεύτερο ζήτημα ήταν να επανεξεταστούν οι χρεώσεις στα ΑΤΜ ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπάρχει μόνον μια μηχανή συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα των ΑΤΜ οι τράπεζες το εξετάζουν ακόμη και δεν έχουν απαντήσει στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τραπεζικές πηγές υποστήριζαν ότι αυξήσεις προμηθειών από 1ης Νοεμβρίου είχε προγραμματίσει μόνο η Εθνική και όχι οι άλλες τράπεζες.

Πηγή: attikanea.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ο Ηλίας Μάστορας φτιάχνει μπάλες ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά

Επόμενο άρθρο

Halloween: Το Google Doodle -Τι συμβολίζει, από που προέρχεται

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar