Τρίτη δόση-Εμβόλιο: Στους 5,5 μήνες ανοίγει η πλατφόρμα για όλους

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλλου.

Η Βάνα Παπαευαγγέλλου καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ανακοίνωσε ότι στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα ανοίγει για όλους τους πολίτες η πλατφόρμα των ραντεβού τρίτης δόσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες. «Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου συζητήσαμε χθες με τον γγ τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους».

Η κ. Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Πρόσθεσε ωστόσο πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50, λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις». Η καθηγήτρια εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της για τον εμβολιασμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: athensvoice.gr

Προηγούμενο άρθρο

Καπράβελος: Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα σε ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Επόμενο άρθρο

Ζέρβας και Μιχαηλίδου υπογράφουν αύριο τη σύμβαση για το «Πάρκο ΑμεΑ για όλους» στην Τούμπα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar