Τσιόδρας: Σταδιακά θα εκτεθούμε στον κορωνοϊό – Γιατί είναι αδύνατο να σβήσει μια τέτοια επιδημία

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί απίθανο να μηδενιστούν οι αριθμοί της πανδημίας του κορωνοϊού, εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας στην χθεσινή ενημέρωση πως προκαλεί ανακούφιση το γεγονός ότι δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, εξήγησε πως το να γίνουν μηδενικά τα νούμερα και σε κρούσματα, δεν μπορεί να συμβεί, απλά γιατί υπάρχουν μικρές «εστίες» που πάντα θα χρίζουν προσοχής.

«Είναι αδύνατο να σβήσει μία τέτοια επιδημία, όταν υπάρχει εισαγωγή της επιδημίας από άλλες περιοχές, όταν υπάρχουν «μικρές φωτιές» που σιγοκαίνε και δεν πάρει κανείς τα μέτρα του έγκαιρα», είπε αρχικά ο λοιμωξιολόγος.

«Θέλει πολλή προσοχή στο να πεις ότι μηδένισα, έσβησα την επιδημία αυτή τη στιγμή. Και ιδιαίτερα όσο θα ανοίγει η χώρα και τα μέτρα θα χαλαρώνουν, θα υπάρχουν και περισσότερες ευκαιρίες διασποράς του ιού, από κάποιον ο οποίος ενδεχομένως είναι ασυμπτωματικός ή κάποιον ο οποίος έχει ελαφρά συμπτώματα και τα παρέβλεψε ως μη όφειλε, να το πω αυτό, και θα μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες διασποράς. Για αυτό θα είναι η συνεργασία των μαθηματικών, των επιδημιολόγων, των κλινικών γιατρών και οι αντοχές του συστήματος υγείας από την άλλη μεριά», συνέχισε.

Τσιόδρας: Αδύνατον να μην εκτεθούμε στον κορωνοϊό

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι «αδύνατον να μην εκτεθούμε στον κορωνοϊό». «Θα πρέπει να απομονωθούμε κυριολεκτικά και να μην έχουμε καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Και νομίζω αυτό είναι στα όρια του αδυνάτου για τις περισσότερες χώρες και δεν πρόκειται να γίνει», τόνισε.

Με δεδομένο πως αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας είπε πως ακόμη κι αυτοί που κατάφεραν να μην εκτεθούν στον κορωνοϊό, δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό στην πορεία. «Σταδιακά θα εκτεθούμε στον κορωνοϊό. Αποφύγαμε σε αυτή την πρώτη φάση το να εκτεθούμε όλοι μαζί. Αποφύγαμε το να νοσήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τραγική πίεση στο σύστημα υγείας, όπως είδαν φίλες χώρες με αντίστοιχα τραγικά νούμερα στους νεκρούς, στις εισαγωγές στις ΜΕΘ, την ανεπάρκεια δυνατών, συστημάτων υγείας να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθρο

Οι Έλληνες επιδοκιμάζουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης

Επόμενο άρθρο

Μάσκες: Ο ρόλος τους στη φάση της άρσης των μέτρων και κατά πόσο προστατεύουν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar