Βιωματική δράση στο σχολείο για την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) – 3η Δεκεμβρίου, συνέβαλλε με την επίσκεψή της στο σχολείο η Τζαζ, μια πολύ όμορφη αλλά, κυρίως, εξαιρετικά έξυπνη και άριστα εκπαιδευμένη σκυλίτσα-οδηγός τυφλών, μαζί με τον συνοδευόμενό της κ. Γιώργο Μαρσέλο και εκπροσώπους της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «ΛΑΡΑ», κ. Χρήστο Γεωργιόπουλο (Αντιπρόεδρο) και κα. Χαρά Μπουργάνη (Υπ. Επικοινωνίας).

Μέσα από μια βιωματική ενημερωτική δράση και χάρη στις εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες της ομάδας εισηγητών, οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημαντική συμβολή ενός σκύλου οδηγού στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινότητας τις οποίες αντιμετωπίζουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης, αλλά επίσης να κατανοήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον σκύλο οδηγό και τον χειριστή του.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας – Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Μουσείο και τα σχολεία της περιοχής, όπως εκφράζεται μέσα και τις ενέργειες της τοπικής διαχειρίστριας κας Ήρας – Χριστίνας Παπαδοπούλου, καθιερώνοντας το Μουσείο Υδροκίνησης σε μια σημαντική εστία προώθησης εξαιρετικών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων για την περιοχή.

Θερμές ευχαριστίες στην ομάδα της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα», όπως, επίσης, στην τοπική διαχειρίστρια του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας κα Ήρα-Χριστίνα Παπαδοπούλου, για την ευκαιρία ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας μέσα από την υλοποίηση της βιωματικής δράσης.

 Η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία.

Πηγή: dhmotiko-vytinas.blogspot.com

Προηγούμενο άρθρο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Καινοτομίας από το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και υποστήριξης ΑμεΑ του ΠΑΜΑΚ και τους φορείς της Β. Ελλάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar