Βιταμίνη Β12: Δείτε πόση είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που εμπλέκεται στο μεταβολισμό κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος.

Είναι μια από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός στη διαδικασία σύνθεσης της μυελίνης αλλά και στην ωρίμανση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών.

Η βιταμίνη Β12 ενισχύει την λειτουργία του μεταβολισμού, βελτιώνει την υγεία του δέρματος και υποστηρίζει τις λειτουργίες του νευρικού, καρδιαγγειακού και πεπτικού συστήματος.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, που προκαλείται συνήθως από χαμηλή πρόσληψη, μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας όπως είναι η γνωστική εξασθένηση.

Η ημερήσια πρόσληψη εξαρτάται από την ηλικία και την υγεία του οργανισμού, ενώ αρκετοί λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 για να καλύψουν την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη.

Natural sources of Vitamin B12 (Cobalamin). Healthy diet eating.

Δοσολογία

Το «National Institutes of Health» διαχωρίζει την δοσολογία που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά και οι ενήλικες.

Για παράδειγμα τα παιδιά από 6 μηνών μέχρι την ενηλικίωση, πρέπει να λαμβάνουν από 0,4 έως 2,4 μικρογραμμάρια, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η λειτουργία του εγκεφάλου τους.

Οι νέοι άνω των 18 ετών, πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 2,4 μικρογραμμάριατην ημέρα, όσοι έχουν περάσει τα 50 έτη, συνίστανται να λαμβάνουν αυξημένη δόση για την αποφυγή ανεπάρκειας, ενώ για τους ηλικιωμένους η ημερήσια πρόσληψη (πρέπει να ) ξεπερνά τα 125 με 250 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12.

Οι χορτοφάγοι, προκειμένου να αποφύγουν την ανεπάρκεια, χρειάζονται τουλάχιστον 50 έως 100 μικρογραμμάρια την ημέρα, ενώ οι έγκυες συνίσταται να λαμβάνουν 2,6 μικρογραμμάρια ημερησίως ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας που μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες.

ΠΗΓΗOnmed.gr  ,  www.medicaldaily.com

Προηγούμενο άρθρο

Πώς συνδέονται τα αυτοάνοσα νοσήματα με την ψυχολογία μας

Επόμενο άρθρο

Η πυρκαγιά στο Μάτι – Το χρονικό της τραγωδίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar