Βουλευτικές εκλογές 2019: Μπορώ να ψηφίσω χωρίς αστυνομική ταυτότητα; -Τι ισχύει

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Λίγες ημέρες απομένουν για τις βουλευτικές εκλογές 2019 και εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να συρρεύσουν στις κάλπες.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει ειδική εγκύκλιο οδηγιών για τους ψηφοφόρους αλλά και για όσους απαρτίσουν τις εφορευτικές επιτροπές στις βουλευτικές εκλογές 2019.

Ενα από τα πάγια ερωτήματα των ψηφοφόρων κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές αφορούσε στα έγγραφα ταυτοποίησης που γίνονται δεκτά στις εκλογές, όπως η καθιερωμένη αστυνομική ταυτότητα.

Βουλευτικές εκλογές 2019: Τι συμβαίνει σε περίπτωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας
Στην περίπτωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές 2019 με «το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, κατά τις βουλευτικές εκλογές 2019 θα γίνεται αποδεκτή και η «κομμένη» αστυνομική ταυτότητα. «Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα» σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί οι ακριβείς ώρες ανακοίνωσης των exit polls και της ασφαλούς εκτίμησης αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών 2019.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η Άννα Ζαΐρη νέα πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Επόμενο άρθρο

Βαρουφάκης: Έκανα λάθος που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar