Ξεκίνησαν τα μαθήματα για το δημοτικό μέσω ΕΡΤ2

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Ξεκίνησαν χθες τα τηλεοπτικά «μαθήματα» για τα παιδιά του δημοτικού, στην εκπομπή Μαθαίνουμε Μαζί που μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 – ευτυχώς και διαδικτυακά παρά τα μικροπροβλήματα στη μετάδοση μέσω webtv τη Δευτέρα.

Τα μαθήματα ανεβαίνουν και διαδικτυακά, σήμερα δε ανέβηκαν ήδη, και ορθώς, ενώ ειναι σε εξέλιξη η μετάδοσή τους, στη διεύθυνση: https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση,.

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Eπεισόδιο 2, σήμερα Τρίτη 31/3/2020

Περιγραφή επεισοδίου
1. Mαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Προηγούμενο άρθρο

Υπ. Παιδείας: Οδηγίες για την εξ αποστάσεως στήριξη μαθητών ΑμεΑ

Επόμενο άρθρο

Τηλεθέαση ρεκόρ για την ΕΡΤ από την εκπαιδευτική τηλεόραση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar