Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη: «Καμία ανοχή στους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα»

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Μοιραστείτε το:

Σοφία Ζαχαράκη: Στην τηλεόραση του ANT1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» φιλοξενήθηκε, η Ελληνίδα υφυπουργός Παιδείας, με σκοπό να παραχωρήσει συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, η ίδια ανέφερε στη συνέντευξή της «Έχουμε μια κατεύθυνση.

Είπαμε χθες ότι πηγαίνουμε για 7 Σεπτεμβρίου, αλλά καθώς είναι μια δυναμική κατάσταση, είπαμε ότι θα αποτιμήσουμε όλα τα δεδομένα και θα εφαρμόσουμε όσα πουν οι επιστήμονες για να δημιουργήσουμε για όλους περιβάλλον ασφάλειας και παιδαγωγικής αξίας. Την 1η Σεπτεμβρίου θα δούμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».

Σοφία Ζαχαράκη: έναρξη του σχολικού έτους την ίδια ημέρα σε όλες τις περιοχές

Όπως τόνισε, «μέχρι στιγμής, δεν έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο έναρξης του σχολικού έτους σε διαφορετικές ημερομηνίες σε κάποιες περιοχές, που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Η συζήτηση αφορά την έναρξη του σχολικού έτους την ίδια ημέρα σε όλες τις περιοχές». Η υφ. Παιδείας επανέλαβε την έκκληση που απηύθυνε η Νίκη Κεραμέως προς γονείς και μαθητές. Δηλαδή, να γυρίσουν από τις διακοπές τους άμεσα. Σκοπός είναι να υπάρξουν κάποιες ημέρες απομόνωσης. Έτσι, να μπορέσει την 1η Σεπτεμβρίου να γίνει καλύτερα η αποτίμηση της κατάστασης και να ληφθούν αποφάσεις.

Σοφία Ζαχαράκη: θα ζήσουμε και στα σχολεία μια νέα κατάσταση

Όπως είπε η Υφυπουργό Παιδείας, «θα ζήσουμε και στα σχολεία μια νέα κατάσταση, όπως ζούμε σε όλη την καθημερινότητα μας. Θα είμαστε όλοι πάνω από τα παιδιά. Με τις κατευθύνσεις και τις διευκρινίσεις των γιατρών για το τι σημαίνει η χρήση μάσκας και με την βοήθεια των γονέων για την εκπαίδευση των παιδιών, θα αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση».

Σε ότι αφορά την χρήση μάσκας από τα παιδιά και το ενδεχόμενο ορισμένα εξ αυτών, με προτροπή των γονιών τους, να μην φορούν μάσκα, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι δεν θα υπάρχει ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά «το σχολείο θα έχει κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Φροντίζουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση μάσκας ή την παρουσία στα σχολεία. Για όλους τους άλλους θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Ποιος δεν θα θέλει να φοράει το παιδί του μάσκα; Άλλωστε, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους στην καθημερινότητα όλων μας».

Σοφία Ζαχαράκη: η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα

Όπως σημείωσε, «η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα, εκτός εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού». Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή, θα σταματά η λειτουργία του τμήματος και θα υπάρχει ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ το παιδί, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, έχει να ειδοποιηθούν οι γονείς του θα βρίσκεται σε ειδική αίθουσα που θα υπάρχει σε κάθε σχολείο, ως χώρος απομόνωσης.

Στην κριτική για την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε τάξεις εν μέσω πανδημίας, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «ουσιαστικά επανήλθε το τμήμα του νηπιαγωγείου και της πρώτης Δημοτικού στα 25 παιδιά, ενώ υπήρχε κανονικά το όριο των 25 παιδιών για όλες τις άλλες τάξεις. Άλλωστε, η μείωση του αριθμού των παιδιών, ίσχυσε μόνο για έναν χρόνο και για αυτά τα τμήματα. Η αλλαγή έγινε λόγω των αναγκών, κυρίως στα αστικά κέντρα».

Πηγή: www.newsitamea.gr/

Προηγούμενο άρθρο

Ρέθυμνο: Σε δομή ΑμεΑ η υφυπουργός Εργασίας

Επόμενο άρθρο

Συγκλονιστική ανάρτηση χειρουργού: Γι’ αυτό φοράω μάσκα ακόμα και σε δημόσιους χώρους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

avatar